Σελίδες

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Θέμα χρέους της Ουκρανίας εγείρει η Ρωσία πιέζοντας…-Οι Εβραίοι Ουκρανίας ζητούν από Ισραήλ να μην τους εμπλέξουν στην κρίση-Ο Κάμερον προειδοποιεί τον Πούτιν και μιλάει για δημοψήφισμα των "καλάσνικοφ-Τιμοσένκο: Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα-Κίεβο: Ανάκληση του πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Ερεβάν


Θέμα χρέους της Ουκρανίας εγείρει η Ρωσία πιέζοντας…


Σε χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μέντβεντεβ, απευθυνόμενος στο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προέβη σε ευθεία – και ασφαλώς προσχεδιασμένη – αναφορά στο ζήτημα του χρέους της Ουκρανίας…
Διευκρινίζοντας ότι το χρέος αυτό είναι τόσο κρατικό όσο και ιδιωτικό, ο Μέντβεντεβ τοποθέτησε το ύψος του σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας, ότι κατά τη γνώμη του, η Ρωσία δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει αυτό το χρέος ανείσπρακτο, καθώς αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα στα οικονομικά της…

Στο ποσό συνυπολογίζονται και τα τρία δισεκατομμύρια που δαπάνησε η Ρωσία για την αγορά ομολόγων στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε κλειστεί με τον ανατραπέντα πρόεδρο Γιανουκόβιτς, για τη στήριξη της ουκρανικής οικονομίας, ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, καθώς επίσης και ταδύο δισεκατομμύρια δολάρια χρέος στη Gazprom από την προμήθεια φυσικού αερίου.
Ο Πούτιν συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, ζήτησε όμως τη λεπτομερή επεξεργασία των θεμάτων με το υπουργείο Οικονομικών και την παρουσίαση συνολικών προτάσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης…
defence-point.gr

Οι Εβραίοι Ουκρανίας ζητούν από Ισραήλ να μην τους εμπλέξουν στην κρίση


Μάρτιος 22, 2014.


«Έχουμε μια φυσιολογική και εποικοδομητική  συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας» δηλώνουν οι εβραϊκές κοινότητες σε επιστολή τους προς το Κοινοβούλιο (Κνεσέτ) του Ισραήλ, ζητώντας να μην τους εμπλέξουν στη διένεξη που υπάρχει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Η επιστολή εστάλη την Τετάρτη 19 Μαρτίου από τον Δαυίδ  Άντελμαν και τον Άβιγκντορ Εσκίν, επικεφαλής των 25 εβραϊκών κοινοτήτων της Ουκρανίας.
«Είμαστε ηγέτες των περιφερειακών κοινοτήτων και βρισκόμαστε στο μέσο των καθημερινών γεγονότων, τα οποία βλέπουμε με τα μάτια μας. Έχουμε μια φυσιολογική και εποικοδομητική συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας» σημειώνει η επιστολή και προσθέτει:
«Η ειρηνική περίοδος είναι ασταθής- κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο. 
Σήμερα όμως δηλώνουμε: για τυχόν επιθετικές ενέργειες κατά των Εβραίων στην Ουκρανία δεν υπάρχουν αντισημιτικές εκρήξεις, έχουμε ομαλές σχέσεις με τις αρχές και είναι σταθερή η κατάσταση στις περιφέρειες. Ζητάμε ευγενικά να μην γίνει λόγος για «εβραϊκό χαρτί» στην Ουκρανία αφού δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί αυτή η ειρήνη και η ηρεμία».
Η επιστολή επισημαίνει, ακόμη, ότι η Κνεσέτ δεν πρέπει να επικαλείται την εβραϊκή κοινότητα στην Ουκρανία σε όποιες αποφάσεις της, «αφού αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν στην Ουκρανία και δεν είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στις περιφέρειες».
Βαλκανικό Περισκόπιο
 

Ο Κάμερον προειδοποιεί τον Πούτιν και μιλάει για δημοψήφισμα των "καλάσνικοφ


Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα το Κρεμλίνο ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις αν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, το οποίο όπως είπε ο ίδιος διεξήχθη υπό την απειλή Καλάσνικοφ.

«Μετά την τελευταία συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε ένα πλαστό και παράνομο δημοψήφισμα υπό την απειλή Καλάσνικοφ και η Ρωσία προσπάθησε να προσαρτήσει την Κριμαία. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και κάτι το οποίο δεν θα αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο Κάμερον.
«Η καλύτερη απάντηση στη Ρωσία είναι μια ισχυρή και επιτυχημένη Ουκρανία», σημείωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αν ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στην ανατολική Ουκρανία, τότε το Κρεμλίνο θα έρθει αντιμέτωπο με «σοβαρές επιπτώσεις σε μια ευρεία κλίμακα οικονομικών τομέων».
Όταν ρωτήθηκε αν θα επιβληθούν κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και σε άλλους ρώσους ολιγάρχες, ο Κάμερον απάντησε: «Σίγουρα δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν από το ενδεχόμενο», όμως πρόσθεσε: «Πρέπει να στοχοποιηθούν οι άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση με τη δράση που έχει αναληφθεί».
Εξάλλου ο βρετανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Ρωσία εξαρτάται περισσότερο από την Ευρώπη, απ’ ό,τι η Ευρώπη από τη Ρωσία. «Θα πρέπει επίσης να θυμηθούμε ότι φυσικά η Ευρώπη εξαρτάται κατά 25% ή περίπου τόσο από το ρωσικό αέριο, όμως αν δείτε τα έσοδα της Gazprom, περίπου το 50% εξ αυτών προέρχονται από την Ευρώπη (…) Οπότε η Ρωσία χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο απ’ ό,τι η Ευρώπη χρειάζεται τη Ρωσία», είπε.
newsit.gr

Τιμοσένκο: Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα


timosenko
Με την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έχασε την Ουκρανία για πάντα», δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο προειδοποιώντας τον Ρώσο ηγέτη εναντίον μιας ενδεχόμενης απόπειρας να «συνεχίσει την επίθεση» στην ηπειρωτική χώρα.
Στην πρώτη της μεγάλης διάρκειας εμφάνιση στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας μετά την αποφυλάκισή της στα τέλη Φεβρουαρίου, ύστερα από την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, η Τιμοσένκο είπε ότι «ο Πούτιν είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της Ουκρανίας, ο οποίος κατέλαβε εδάφη μας με τα όπλα».
Ακόμη κάλεσε τους Ουκρανούς να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στην ηπειρωτική χώρα.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο ο Πούτιν να περάσει την κόκκινη γραμμή» τόνισε, σημειώνοντας ότι περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα ουκρανικά σύνορα.
Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος να έχει, όπως  είπε την τύχη άλλων δικτατόρων που ανετράπησαν.
makeleio.gr

Κίεβο: Ανάκληση του πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Ερεβάν

erΘέλει να αποκόψει την Ουκρανία από Ρωσία και συμμάχους το Κίεβο
Η παράνομη κυβέρνηση του Κίεβο ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Αρμενία, μετά τις δηλώσεις του Αρμένιου προέδρου ο οποίος επιδοκίμασε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή στο Γερεβάν, τον Ιβάν Κούχτα, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον Αρμένιο πρεσβευτή στο Κίεβο για να του εκφράσει τη “βαθιά ανησυχία” της ουκρανικής κυβέρνησης για τη στάση που τηρεί η Αρμενία στο θέμα αυτό.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.