Σελίδες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Ένα χειροκρότημα για την Κριμαία»: Σείστηκε το Κρεμλίνο με τον Πούτιν, Κριμαία και Ρωσία ένα!-Αίτημα ένταξης στην Ρωσία και από την Υπερδνειστερία-Πούτιν: Κατανοητή η απόφαση για την Κριμαία σε όποιον γνωρίζει ιστορία!-Μόσχα και Τεχεράνη χέρι-χέρι ...εμπάργκο στις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ε.Ε.

put


«Ένα χειροκρότημα για την Κριμαία»: Σείστηκε το Κρεμλίνο με τον Πούτιν, Κριμαία και Ρωσία ένα!

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ρωσίας ο Πούτιν. Χειροκροτήματα με δυναμικό ρυθμό από τους παρευρισκομένους. Ευθεία «επίθεση» στις Η.Π.Α. Οι Αμερικανοί δεν έχουν απλά δύο μέτρα και δύο σταθμά (Κόσοβο), είναι κυνικοί και λειτουργούν με βάση τον νόμο των όπλων και όχι το διεθνές Δίκαιο. Οι σχέσεις με τον «αδελφό» ουκρανικό λαό θα είναι πάντα μεγάλης σημασίας για τη Μόσχα. Οι «αυτοαποκαλούμενες» αρχές στην Ουκρανία προχώρησαν σε πραξικόπημα, έφεραν στην εξουσία νεοναζί και θα έκαναν τα πάντα για την εξουσία.

Σε μία μεγαλειώδη τελετή στο Κρεμλίνο με ταυτόχρονη μετάδοση στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ο Πούτιν και δύο ηγέτες της Κριμαίας υπέγραψαν συμφωνία για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, συμφωνώντας ότι Κριμαία και Σεβαστούπολη αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της. Ο Ρώσος ηγέτης με λόγια απλά ανέφερε πως θα ήταν προδοσία να εγκατέλειπε η Ρωσία την Κριμαία στα προβλήματά της.
Εμφάνιση δύναμης και αυτοπεποίθησης από τον Πούτιν, ο οποίος στέλνει ηχηρά πλέον μηνύματα στις Η.Π.Α.
«Οι ΗΠΑ λένε ότι το προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου είναι μια μοναδική περίπτωση, τότε γιατί νομίζουν ότι το καθεστώς της Κριμαίας δεν είναι μοναδικό;» διερωτήθηκε. «Δεν πρόκειται για δυο μέτρα και σταθμά αλλά για ξεκάθαρο κυνισμό» σημείωσε.
«Στην καρδιά και το μυαλό των πολιτών, η Κριμαία πάντα ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας. Αυτή η δέσμευση, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη, ήταν σταθερή και πέρασε από γενιά σε γενιά», πρόσθεσε.
Για τις σχέσεις της Ρωσίας με τους Ουκρανούς πολίτες, ο Πούτιν τόνισε πως οι σχέσεις με τον «αδελφό» ουκρανικό λαό θα είναι πάντα μεγάλης σημασίας για τη Μόσχα ενώ καταδίκασε τις «αυτοαποκαλούμενες» αρχές στην Ουκρανία, αναφέροντας πως προχώρησαν σε πραξικόπημα και πως θα έκαναν τα πάντα για την εξουσία.
Ο Πούτιν παρουσίασε τη χερσόνησο αυτή της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία ναυλωχεί ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ως έναν ιερό τόπο για τη Ρωσία, αλλά πρόσθεσε πως και οι τρείς κύριες εθνότητες που ζουν εκεί θα έχουν ισότιμα γλωσσικά δικαιώματα και η Κριμαία θα έχει τρεις ισότιμες γλώσσες: τη ρωσική, την ουκρανική και την κριμαϊκή ταταρική.
“Είναι σωστό να υπάρχουν στην Κριμαία, και ξέρω πως οι κάτοικοι της Κριμαίας το υποστηρίζουν αυτό, τρεις ισότιμες γλώσσες: ρωσικά, ουκρανικά και κριμαϊκά ταταρικά”, δήλωσε.
Ο ρώσος πρόεδρος επέκρινε τους νέους ηγέτες στο Κίεβο, λέγοντας ότι άνοιξαν το δρόμο στους “νεοναζί”.
“Αυτοί που ήταν πίσω από πρόσφατα γεγονότα, … προετοίμαζαν ένα πραξικόπημα, άλλο ένα. Σχεδίαζαν να καταλάβουν την εξουσία, να μην σταματήσουν σε τίποτε. Τρομοκρατία, φόνοι, πογκρόμ χρησιμοποιήθηκαν”, δήλωσε αποκαλώντας τους “εθνικιστές, νεοναζί, ρωσόφοβους και αντισημίτες”.
“Κυρίως είναι αυτοί που αποφασίζουν πώς ζει σήμερα η Ουκρανία. Οι αποκαλούμενες ουκρανικές αρχές εισήγαγαν ένα σκανδαλώδη νόμο για την αναθεώρηση της γλωσσικής πολιτικής, ο οποίος παραβίαζε άμεσα τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων”.
Ο Πούτιν τόνισε πάντως πως οι σχέσεις με την Ουκρανία και το λαό της θα αποτελούν πάντα κορυφαία προτεραιότητα για τη Ρωσία.
“Οι σχέσεις με την Ουκρανία και τον αδελφό ουκρανικό λαό ήταν ανέκαθεν, παραμένουν και θα είναι πάντα χωρίς καμιά υπερβολή οι πιο σημαντικές και κρίσιμες για μας”, δήλωσε.
Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης πως η Ρωσία δεν επιθυμεί το διαμελισμό της Ουκρανίας αλλά δεν θα κάτσει και με σταυρωμένα χέρια στην αυθαιρεσίες της Δύσης.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι καθοδηγούνται στην εξωτερική πολιτική τους όχι από το διεθνές δίκαιο, αλλά από “το δίκαιο του όπλου”.
“Οι δυτικοί εταίροι μας με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν να μην καθοδηγούνται από το διεθνές δίκαιο στις πρακτικές πολιτικές τους, αλλά από το δίκαιο του όπλου”, δήλωσε.
“Έχουν φθάσει να πιστεύουν πως αποτελούν εξαίρεση και αισθάνονται πως είναι οι εκλεκτοί. Μπορούν να αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου, μόνον αυτοί μπορεί να έχουν δίκιο”, πρόσθεσε.
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως οι Δυτικοί “πέρασαν την κόκκινη γραμμή και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο” στην ουκρανική κρίση.
Η Ρωσία, τόνισε ο Πούτιν, δεν θα επιδιώξει ποτέ να αρχίσει μια αντιπαράθεση με τη Δύση, όμως θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της. Πρόσθεσε πως οι δυτικές προσπάθειες εκφοβισμού της Ρωσίας με κυρώσεις θα θεωρηθούν επιθετική πράξη και η Μόσχα θα απαντήσει.
“Μερικοί δυτικοί πολιτικοί μας φοβίζουν όχι μόνο με κυρώσεις, αλλά και με την προοπτική επιδείνωσης των εσωτερικών προβλημάτων. Θα ήθελα να ξέρω τι εννοούν”, δήλωσε. “Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεύθυνες και προφανώς επιθετικές και θα απαντήσουμε καταλλήλως”, πρόσθεσε.
Την ομιλία διέκοπταν τακτικά χειροκροτήματα με δυναμικό ρυθμό από το ακροατήριο, το οποίο περιλάμβανε επίσης την κυβέρνηση του Πούτιν, τους συνεργάτες του στο Κρεμλίνο, επικεφαλής επιχειρήσεων και τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.
pygmi.gr

putin000

Αίτημα ένταξης στην Ρωσία και από την Υπερδνειστερία
Μέχρι την Μολδαβία θα φτάσει η Ρωσία με το Κρεμλίνο να μην αστειεύεται καθόλου…
Η τάση προσχώρησης στην Ρωσία φτάνει, όπως γράψαμε, μέχρι την Υπερδνειστερία, η οποία θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της Κριμαίας. Η Υπερδνειστερία έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της εδώ και 24 χρόνια, αλλά δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος και θεωρείται τμήμα της Μολδαβίας.
Το Ανώτατο Συμβούλιο της Υπερδνειστερίας ζήτησε από την Κρατική Δούμα της Ρωσίας να καταρτίσει σχετικό νομοσχέδιο για πιθανή ενσωμάτωσή της στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Το μη αναγνωρισμένο αυτό κράτος είναι de facto αυτόνομο από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του.
Σε δημοψήφισμα στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 οι ψηφοφόροι της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Μολδαβία και της ένωσης με τη Ρωσία (με την οποία η περιοχή δεν συνορεύει), και μετά τα γεγονότα της Κριμαίας το κρατίδιο ανακινεί το θέμα.
pygmi.gr
Πούτιν: Κατανοητή η απόφαση για την Κριμαία σε όποιον γνωρίζει ιστορία!

PUTIN«Θα υπάρχουν τρεις επίσημες γλώσσες στην Κριμαία: η ουκρανική, των Τατάρων και η ρωσική», είπε πριν από λίγο ο Ρώσος Πρόεδρος.
«Η μεταβίβαση της Κριμαίας στην Ουκρανία το 1954 από τον Χρουστσόφ, παραβίασε το σοβιετικό δίκαιο», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να προσθέσει ότι «η απόφαση της Κριμαίας είναι κατανοητή σε όσους γνωρίζουν ιστορία»!
Επίσης, πρόσθεσε ότι «το δημοψήφισμα διεξήχθη σε πλήρη συμφωνία με τις δημοκρατικές διαδικασίες και το διεθνές δίκαιο».

olympia.gr
Μόσχα και Τεχεράνη χέρι-χέρι ...εμπάργκο στις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ε.Ε.

Απάντηση του Πούτιν στις κυρώσεις μέσω Ιράν.
ΧΘΕΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΛΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!!

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...
ΕΙΧΑΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ, ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΗ ΚΡΙΣΗ...
polemiko-imerologio

Χθες οι Η.Π.Α. έκαναν άρση του εμπάργκο του πετρελαίου του Ιράν σε Ιαπωνία και 10 χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης προσπαθώντας έτσι να εκτροχιάσουν τις τιμές του πετρελαίου σε βάρος της Ρωσίας
Ο Υπουργός εξωτερικών Τζ. Κέρι τόνισε πως:
Σε αυτό το πλαίσιο και παρά την άρση του εμπάργκο του πετρελαίου του Ιράν οι Ηνωμένες Πολιτείες ΔΕΝ προτίθενται επιπλέον να ακυρώσουν τις οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν λόγω ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ωστόσο, η Τεχεράνη, από την πλευρά της, ανακοίνωσε εμπάργκο στις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, εξηγώντας την απόφασή ως εχθρική πολιτική από μέρους των Η.Π.Α. έναντι της Ρωσίας και του Ιράν.
Φαίνεται ολοκάθαρα λοιπόν πως μπροστά σε αυτό που ξεκινάει μετά το πέρας της 21 Μαρτίου, δηλαδή μετά την λήξη του Τελεσίγραφου της Ρωσίας προς την Ουκρανική κυβέρνηση, ο Βλαδιμίρ Πούτιν βρίσκει έναν μεγάλο γεωπολιτικό σύμμαχο που προτίθεται να σταθεί δίπλα του ενάντια στα Δυτικά συμφέροντα...
Άρης Ιχθύς Συνωμοσιολόγος: Οι επόμενες ημέρες θα καθορίσουν πολλά...
politikus.ru
polemiko-imerologio
yiorgosthalassis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.