Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Γιανουκόβιτς-Ποιες κυρώσεις; Δύο αεροσκάφη πουλάει ο Ολάντ στην Ρωσία-Το Κίεβο χαιρετίζει ενδεχόμενη ανάμειξη της Τουρκίας στην Κριμαία λόγω Τατάρων-Ουκρανία: Επανδρώνει παραστρατιωτικές δυνάμεις για τη Κριμαία-Στρατολογεί εθελοντές με πολεμική εμπειρία από Αμπχαζία




Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Γιανουκόβιτς
Σε νοσοκομείο της Μόσχας νοσηλεύεται ο έκπτωτος Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη, σύμφωνα με ρωσικά μέσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail στο δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Moskovsky Komsomolets δεν
αναφέρεται το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο έκπτωτος πρόεδρος.
enikos.gr
Ποιες κυρώσεις; Δύο αεροσκάφη πουλάει ο Ολάντ στην Ρωσία

olant_putin
Παρά το γεγονός ότι ο Ολάντ απειλεί την Ρωσία με κυρώσεις, οι business προχωρούν κανονικότατα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας φροντίζει να ενημερώσει τους Γάλλους πως τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με την Ρωσία ισχύουν κανονικά.
«Σεβόμαστε τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί. Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το στάδιο κι επιθυμούμε να αποφύγουμε να φθάσουμε εκεί» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Συνόδου για την Ουκρανία.


Το 2011 η Γαλλία προχώρησε στη σύναψη μιας συμφωνίας για την πώληση δύο πολεμικών σκαφών προβολής ισχύος και διοίκησης (BPC) τύπου Μιστράλ, με κόστος 1 δισεκατομμύριο δολάρια και πλέον. Η ανακοίνωση αυτής της παραγγελίας είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς συνιστούσε την πρώτη παράδοση στη Μόσχας εξοπλισμού τέτοιας σημασίας από ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.
Σε γενικότερο πλαίσιο ο πρόεδρος της Γαλλίας έκρινε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου η διαπραγμάτευση, η διαβούλευση, η μεσολάβηση να μπορέσουν να συνεχιστούν» με τη Μόσχα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «υπάρχει μία διαβάθμιση των κυρώσεων» που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε εξάρτηση με την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης, υπογράμμισε ο ίδιος.
«Η Γαλλία διατηρεί δεσμούς με τη Ρωσία, μια σχέση. Και έτσι λοιπόν πέραν των αποφάσεών μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέλω να διατηρήσω πάντα ανοικτό τον διάλογο με την Ρωσία, επιχειρώντας να κατανοήσω ένα μέρος των ανησυχιών της» υπογράμμισε ο ίδιος.


Το Κίεβο χαιρετίζει ενδεχόμενη ανάμειξη της Τουρκίας στην Κριμαία λόγω Τατάρων
trukrΈντονο σημείο τριβής με Μόσχα 
Η μουσουλμανική μειονότητα των Τατάρων στην Κριμαία, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία, δεν επιθυμεί απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία. Γι’ αυτό και ζητά βοήθεια και συμπαράσταση από την Άγκυρα.
Οι Τάταροι που ζουν σήμερα στην Κριμαία είναι απόγονοι των κατοίκων που κατά την 300χρονη παρουσία των Οθωμανών στην περιοχή ασπάστηκαν το σουνιτικό Ισλάμ και υιοθέτησαν την τουρκική γλώσσα. Αποτελούν σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το 13% του συνολικού πληθυσμού της Κριμαίας. Η Άγκυρα αποκαλεί μάλιστα τους Τατάρους της περιοχής Τούρκους της Κριμαίας, και αναμυγνείεται στο θέμα, με την Ρωσία να παρακολουθεί ενοχλημένη τις κινήσεις της.
Την δραστηριοποίηση της Τουρκίας χαιρετίζει ωστόσο το Κίεβο. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan, η ουκρανική πρεσβεία στην Άγκυρα παρότρυνε την τουρκική κυβέρνηση να συμμετάσχει στην διεθνή μεσολάβηση.
Το Κίεβο στηρίζει τον εποικισμό της Κριμαίας με Τατάρους ως αντίβαρο στους Ρώσους που ζουν εκεί. «Οι Ουκρανοί και οι Τάταροι της Κριμαίας είναι φυσικοί σύμμαχοι κατά της ρωσικής παρέμβασης στην περιοχή» υπογραμμίζει ο Τούρκος ιστορικός Καχραμάν Σαγκούλ.
http://www.pygmi.gr
Ουκρανία: Επανδρώνει παραστρατιωτικές δυνάμεις για τη Κριμαία-Στρατολογεί εθελοντές με πολεμική εμπειρία από Αμπχαζία
H παράνομη κυβέρνηση της Δυτικής Ουκρανίας μαζί με τους

ναζιστές του Δεξιού Τομέα στρατολογούν εθελοντές για την επάνδρωση παραστρατιωτικών οργανώσεων σε περίπτωση ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αν το αποφασίσουν τελικά...
«Τα κέντρα κατάταξης εθελοντών δεν προλαβαίνουν να δέχονται ολοένα και περισσότερους εθελοντές», δήλωσε στον Guardian ο Αντρέι Παρούμπι, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας.
Μεγάλος είναι, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου, και ο αριθμός των Ουκρανών άνω των 40 ετών που σπεύδουν στα κέντρα κατάταξης, παρόλο που οι εθελοντές αυτοί πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιηθούν σε πολεμικές επιχειρήσεις, λόγω ηλικίας.
«Κατατάχθηκα σήμερα και μου είπαν να περιμένω τηλεφώνημα τους. Τους είπα πως έχω στρατιωτική εμπειρία και γνωρίζω πώς να πολεμάω, αφού είχα πολεμήσει στο παρελθόν στην Αμπχαζία! Υπάρχουν εκατοντάδες Ουκρανοί που περιμένουν στις ουρές για να δηλώσουν συμμετοχή», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ο 42χρονος οικοδόμος, Μιχάϊλο Χρεμπένεβιτς.
«Όσο υπάρχουν ένοπλοι που έχουν καταλάβει τις ...στρατιωτικές μας βάσεις και μας θέτουν τελεσίγραφα, βρισκόμαστε υπό απειλή. Πρέπει να διώξουμε αυτούς τους ένοπλους από την Κριμαία», λέει με την σειρά του ο 39χρονος εθελοντής Γεβγέν, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμο του.
Την ίδια έκκληση απευθύνουν και παραστρατιωτικές οργανώσεις της διαβόητης ουκρανικής Ακροδεξιάς, ανεβάζοντας τον πυρετό του εθνικισμού στη χώρα, η οποία στρατιωτικά είναι νάνος μπροστά στο γίγαντα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.