Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΤΕΙ Καβάλλας ένα χρήσιμο ΑΕΙ σε κρίση. Μια ακόμη αποτυχία του ΥΠΕΚΑ…




Του Καθ. Δρ. Γ.Ζουγανέλη
Μετά λύπης μου μαθαίνω απο φοιτητές και φίλους που έχουν σπουδάσει στο ΤΕΙ Καβάλας, ότι υπάρχει έλλειψη καθηγητών με αποτέλεσμα τα αμφιθέατρα του ιδρύματος να σφύζουν απο μεγάλο αριθμό φοιτητών σε τέτοιο βαθμό που οι καθηγητές να ζητούν απο τους φοιτητές τους να τα εγκαταλείψουν για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα!

Ανάμεσα στα τμήματα που διαθέτει το εν λόγω ΤΕΙ είναι και το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου, ένα τμήμα που στο μέλλον θα πρέπει να στηρίξει τη παραγωγή πετρελαίου της Ελλάδας.
Παρότι το ΥΠΕΚΑ των γνωστών “επιτυχιών” στην έρευνα των υδρογονανθράκων – μια μαντάμ απο εκεί μέσα μάλιστα έλεγε ότι δεν υπήρχαν κοιτάσματα και την έκαναν πρόεδρο… - γνωρίζει  ότι πρέπει να οργανωθεί με το καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο ΤΕΙ, αφού θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να δουλέψουν στις εξέδρες των εταιρειών που θα κάνουν τις εξορύξεις, εν τούτοις δεν φροντίζει για την καλυτέρευση και ενίσχυση του προγράμματος του με νέους μόνιμους καθηγητές (δεν ενδιαφέρομαι), με καταλληλότερο προσωπικό και εκμοντερνισμένο πρόγραμμα διδασκαλίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω η τρόικα δεν παρέχει τα απαραίτητα κονδύλια για τις πληρωμές των εκτάκτων καθηγητών που απαιτούνται. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται 80 έκτακτοι καθηγητές και διαθέσιμοι είναι μόνο 7!
Oι άνθρωποι δεν θέλουν. Το χρονοτριβούν. Τίποτα δεν κάνει σωστά το ΥΠΕΚΑ. Απολύτως τίποτα και κρύβεται σταθερά πίσω απο την ανωνυμία και τις κουτσομπολίστικες δηλώσεις σε πανηγύρια…
Το πρόγραμμα του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου του ΤΕΙΘ Καβάλας για την πληροφορία σας φαίνεται ότι έχει ένα σχετικά καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι φοιτητές του τμήματος, κατά τη γνώμη μου, στερούνται εμπειρίας και κάποιων επιπλέον ειδικών μαθημάτων που δεν είναι της ώρας όμως για να συζητήσω. Εδώ οι άνθρωποι δεν έχουν καθηγητές να τους κάνουν μάθημα και οι γονείς πληρώνουν ενοίκια…
zcode-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.