Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σερβία: Δημοψήφισμα στο Facebook για ένωση με τη Ρωσία-Οι Ρώσοι ξεχύνονται στην Ανατολική Μεσόγειο-ΗΠΑ: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία με χιλιάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα"-Ρώμη: Αφίσες υπέρ Πούτιν και κατά Ομπάμα



Σερβία: Δημοψήφισμα στο Facebook για ένωση με τη Ρωσία
Μια ομάδα στο Facebook κοινοποίησε ένα διαδικτυακό δημοψήφισμα για την ένταξη της Σερβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μέσα σε λίγες ημέρες, πάνω από 26.000 μέλη δήλωσαν ‘ναι’ στη σχετική ερώτηση, μετά την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία, «εάν επιθυμούν ένα παρόμοιο σενάριο της Κριμαίας και στη Σερβία».

Στο χάρτη που παρουσιάζει η ομάδα, συμπεριλαμβάνει τη Σερβία και τη Σερβική Δημοκρατία στη Βοσνία.
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι η πρότασή τους θα ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο άτομα, και θα δείξουν ότι η Σερβία θέλει να γίνει μέρος της Ρωσίας.
«Η Σερβία έχει πολλούς φίλους στη Ρωσία, ένας από αυτούς είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της  Ρωσίας που γεννήθηκε στη Σερβία! Γιατί να αγνοήσουμε αυτή τη φιλία; Θέλουμε ένα δημοψήφισμα σχετικά με αυτό», σημειώνει ένα μέλος της ομάδας στο Facebook.
 Βαλκανικό Περισκόπιο

Ο Πούτιν απαντά στις δυτικές κυρώσεις με προειδοποιήσεις για μεγάλες οικονομικές ζημίες


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση σήμερα ότι εάν αποφασιστεί να περιορισθεί η χρήση από τους Ρώσους πολίτες των συστημάτων πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών των ομίλων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
και στην Ευρώπη, αυτό θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις τους θα απολέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς.
Την περασμένη εβδομάδα η Visa και η MasterCard σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών τόσο στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα), όσο και στους πελάτες άλλων ρωσικών τραπεζών.
 Στην τράπεζα Ρασίγια επιβάλλονται κυρώσεις στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας για την προσάρτηση της Κριμαίας. Η παροχή των υπηρεσιών αυτών πάντως αποκαταστάθηκε κατόπιν για τις περισσότερες ρωσικές τράπεζες.
«Είναι πράγματι πολύ άσχημο το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις αποφάσισαν (να επιβάλουν) περιορισμούς», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στα μέλη της Άνω Βουλής. «Νομίζω ότι αυτό απλώς θα τους στοιχίσει ορισμένα μερίδια αγοράς — μιας πολύ κερδοφόρας αγοράς», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
 Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα δικό της ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, εναλλακτικό προς αυτό των γιγαντιαίων αμερικανικών επιχειρήσεων Visa και Mastercard.
«Οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και θα το κάνουμε», ανέφερε ο Πούτιν κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όπως ονομάζεται η ρωσική άνω Βουλή, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.
«Σε ορισμένες χώρες όπως και η Ιαπωνία και η Κίνα τα συστήματα αυτού του είδους λειτουργούν, λειτουργούν πολύ καλά», σημείωσε ο Πούτιν.
«Άρχισαν να λειτουργούν και επικεντρώνονται πρωτίστως στις εθνικές τους αγορές, στις δικές τους επικράτειες, στους δικούς τους πληθυσμούς, και γίνονται τώρα όλο και πιο δημοφιλή», παρατήρησε ο Πούτιν, χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» τη συμπεριφορά των αμερικανικών ομίλων.
enikos.gr
 
Οι Ρώσοι ξεχύνονται στην Ανατολική Μεσόγειο

Το γεγονός της συνεχιζόμενης παρουσίας του ρωσικού στόλου σε μια περιοχή στην οποία το θερμότερο σκαρφαλώνει επικίνδυνα προς το κόκκινο, αποτελεί μια δήλωση από μόνο του. Μια πιθανή χθεσινή διάταξη του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο παρουσιάζεται στο διαδίκτυο. Όπως μπορεί
να δει κανείς στην απεικόνιση, πρόκειται για συνολικά 13 πολεμικά πλοία των Ρώσων που έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται σε πορεία προς την Ανατολική Μεσόγειο, ανοικτά των ακτών της Συρίας.
Με δεδομένο ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάποια, επόμενη, μεγάλη αεροναυτική άσκηση των Ρώσων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μπορεί να παρατηρηθεί στους χάρτες που δημοσιοποιούνται από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα πλοία έχουν αποκλειστικό προορισμό την Συρία, είτε προς ενίσχυση με υλικό των δυνάμεων της κυβέρνησης στην Δαμασκό, είτε για κάτι άλλο...
fox2magazine
ΗΠΑ: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία με χιλιάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα"

Η συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στις ΗΠΑ, οι οποίες «βλέπουν» πιθανή μία Ρωσική εισβολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Το σημαντικότερο στοιχείο που καταγράφεται είναι η ανάπτυξη επικοινωνιών, κέντρων
ελέγχου και η κατασκευή κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των επιτελών, αλλά και ως νοσοκομειακοί σταθμοί.
Οι ΗΠΑ αναφέρουν πώς 50.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα που χρειάζονται για μία στρατιωτική επιχείρηση, βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος κατά 20.000, όπως είχαν αρχικά ανακοινώσει οι ΗΠΑ.
Η «κυβέρνηση» του Κιέβου ωστόσο εκτιμά πώς η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία. «Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», σημείωσε ο Αντρέι Παρούμπι, ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας.
Είναι γεγονός, πώς η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα «πρώτης γραμμής» κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Κουρσκ και στην περιοχή του Μπέλγοροντ. Στις περιοχές Amon και Kalynivka Khomutovskaya στο Κουρσκ (15 και 7 χλμ. από τα σύνορα της Ουκρανίας συγκεντρώνεται Τάγμα αλεξιπτωτιστών, η 2η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού του Ταμάν.
Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι η παρουσία περίπου 750 ΤΟΜΑ BMP-3 τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις επίλεκτες Μηχανοκίνητες ή Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες.
Τα οχήματα επανδρώνουν αποκλειστικά μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και θεωρούνται η αιχμή του ρωσικού Στρατού σε περίπτωση που απαιτηθεί ταχεία προέλαση πεζικών δυνάμεων προς δυσμάς με ταυτόχρονη υποστήριξη από μεγάλο όγκο πυρός (το καλύτερα εξοπλισμένο ΤΟΜΑ σε παγκόσμιο επίπεδο).
Πηγές ανέφεραν την άφιξη τουλάχιστον 400 ατόμων προσωπικού σε 30 ΤΟΜΑ BMP-3 και BTR-80, καθώς και κλωβοί επικοινωνιών και οχήματα διοικήσεως.
Στον βορρά στο Μπέλγκοροντ, αφίχθηκαν τρία τάγματα της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Pskov και δύο τάγματα της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της Τούλα. Σύνολο περίπου 1.100 άτομα με 120 τεθωρακισμένα οχήματα.
Εκείνο που έχει προκαλέσει συναγερμό όμως στην «κυβέρνηση» του Κιέβου και τις ΗΠΑ είναι η άφιξη ρωσικών δυνάμεων με σταθερή ανάπτυξη επικοινωνιών και πλατφόρμες ελέγχου, με τις ενότητες που προσδιορίζονται για τη στέγαση του προσωπικού, την κατασκευή επιτελείων, κέντρων υγείας στρατού και στρατοπέδων. Οι δυνάμεις αυτές έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Μπριάνσκ, και συγκεκριμένα στο χωρίο Τσουρόβιτσι Κλιμόφσκι που απέχει 18 χιλιόμετρα από τα Ουκρανικά σύνορα.
Σύμφωνα επίσης με ουκρανικές πηγές, η Ρωσία χρησιμοποιεί ενεργά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για την αναγνώριση και την εναέρια παρακολούθηση της κατάστασης στις παραμεθόριες περιοχές.
Ο διευθυντής της πολιτικής πληροφόρησης, του τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ευγκένι Περεμπιίνις είπε ότι, «κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών στην περιοχή του συνοριακού ελέγχου καταγράφηκαν πάνω από 40 ρωσικές πτήσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων».
Όλα αυτά τα στοιχεία, όπως επισημαίνουν αναλυτές, δείχνουν προετοιμασίες «εισβολής» στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Αν αυτό θα γίνει και πότε μένει να το δούμε.

defencenet.gr
Ρώμη: Αφίσες υπέρ Πούτιν και κατά Ομπάμα
putin17«Η Ευρώπη είναι υπό την κατοχή 110 χιλιάδων αμερικανικών στρατευμάτων, στο έδαφός μας βρίσκονται 170 αμερικανικές βάσεις»
«Η Ρώμη είναι με τον Πούτιν» και «Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος» γράφουν με μεγάλα γράμματα οι αφίσες που εμφανίστηκαν στους δρόμους της Ρώμης, ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Ιταλική πρωτεύουσα.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, οι αφίσες, με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας και τα συνθήματα «Roma sta con Putin. Obama ospiteindesiderato. 27 Marzo 2014» εμφανίστηκαν στη Ρώμη την Τετάρτη το βράδυ, παραμονή της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού ηγέτη.
«Σε απάντηση προς τη δαιμονοποίηση του Πούτιν και των Ρώσων πολιτικών μπορούμε να θυμηθούμε ότι η Ευρώπη είναι ακόμα υπό την κατοχή 110 χιλιάδων αμερικανικών στρατευμάτων, στο έδαφός μας βρίσκονται 170 αμερικανικές βάσεις και δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου στην εξωτερική πολιτική, αν δεν γίνεται υπό την υπαγόρευση του ΝΑΤΟ, ενώ η οικονομία μας υποφέρει εξαιτίας του γεγονότος ότι οι χώρες μας έχουν υιοθετήσει το αμερικανικό οικονομικό σύστημα»  δηλώνουν οι διοργανωτές της δράσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι RAI News 24.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.