Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Θα πεθάνεις στους φόρους συνΈλληνα. Σόιμπλε: «Ναι» σε τρίτο πακέτο βοήθειας – «Οχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους - Νέα μέτρα ζητά η τρόικα...



Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκλείωντας κατηγορηματικά ένα νέο «κούρεμα» χρέους.

Ο κ. Σοίμπλε, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής. αποφεύγει να αναφερθεί στο ύψος της ενδεχόμενης βοηθείας, ωστόσο επισημαίνει ότι θα ειναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα.
Απαντώντας στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τονίζει «ποτέ ξανά», χωρίς να αποκλείει ωστόσο μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους.

Σημειώνει πως πιστεύει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020 και προσθέτει πως, δεδομένων των καλύτερων του αναμενόμενου «σημερινών αριθμών», δεν βλέπει «πώς θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες αυτή τη στιγμή».
Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τα «τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή».
Για την υψηλή ανεργία στη χώρα μας, επισημαίνει πως αυτό «δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος».
Τέλος, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σόιμπλε στέλνει σαφές μήνυμα πως «αν επιθυμεί κάποιος παραμονή στην ευρωζώνη θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».
crashonline.gr

Νέα μέτρα ζητά η τρόικα...

Επώδυνες ανατροπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους...
Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 5,6 δισ. για το 2015 και το 2016 και σαρωτικές παρεμβάσεις σε Δημόσιο, ασφαλιστικό, φορολογικό και ...
μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της οικονομίας ζητάνε οι δανειστές στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σύμφωνα με το Realmoney της Realnews.
Η τρόικα, παρά την παραδοχή του πρωτογενούς πλεονάσματος, ζητά πρόσθετες παρεμβάσεις για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων για 3% και 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 και 2016. Η επόμενη αποστολή ελέγχου που θα κατέβει στην Αθήνα για τον πέμπτη έλεγχο τον Αύγουστο (σύμφωνα με το περιβάλλον Ρεν) θα πρέπει να βρει λίστες με 11.000 απολύσεις προς εκτέλεση έως τον Δεκέμβριο, 6.000 από τις οποίες καλό θα είναι να έχουν γίνει ήδη, και 12.5000 που εκκρεμούν για τη διαθεσιμότητα.
Καθόλου αμελητέα δεν είναι και η παρέμβαση που ζητείται στο ασφαλιστικό καθώς η ιδέα ενός μεγάλου ταμείου επανέρχεται. Από την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων πολλές ομάδες ασφαλισμένων θα δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται, σε βάθος διετίας, στα επίπεδα των συντάξεων του ΙΚΑ.
Όλοι οι έκτακτοι φόροι θα μονιμοποιηθούν και ειδικά αυτοί των ακινήτων θα υπολογίζονται με αντικειμενικές αξίες προ κρίσης. Η κυβέρνηση θα πιεστεί να παρουσιάσει ένα νέο φορολογικό σύστημα, καθώς το ήδη υπάρχον βρίσκεται στα όρια των δυνατοτήτων του. Η τρόικα προσδοκά πως από την απλοποίηση θα απελευθερωθούν και δυναμικό και εργατοώρες που θα αξιοποιηθούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Ο τραπεζικός κλάδος θα υποστεί νέα συρρίκνωση καθώς θα ζητηθεί από τις τράπεζες να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, την απασχόληση και το δίκτυο καταστημάτων, ενόψει και των επερχόμενων stress tests της ΕΚΤ.
Ιδιαίτερες επιπλοκές προκαλούν η μείωση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων και η βελτίωση της λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ. Ο στόχος αυτός επηρεάζει ευθέως την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και τους στόχους που έχουν τεθεί από κοινού με το ΔΝΤ για το 2020 και το 2022.
nonews-news

1 σχόλιο:

  1. H τρόϊκα θα ζητάει πάντα και πάντα για όσον καιρό μείνει στην Ελλάδα συνεχώς νέα μέτρα , άσχετα με το άν πετυχαίνουν ή όχι τα μέτρα . Δέν ήρθε για να πατάξει την φοροδιαφυγή και πολύ περισσότερο να νοικοκυρέψη την Ελληνική οικονομία . Σε καμμιά περίπτωση . Εξάλου οι όποιες προθέσεις τους είναι φανερές . Αφήνουν στο απυρόβλητο και μάλιστα επιδεικτικά τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες και γενικά όσους έχουν κατακλέψει τον Ελληνικό λαό και τους παρέχουν προστασία με την συνενοχή της "κυβέρνησής"ενώ στραγγαλίζουν όλο και περισσότερο την Ελληνική οικονομία δημιουργώντας ένα ασταθές και αβέβαιο κλίμα με αδικαιολόγιτες απολύσεις ( δηλ. δεν απολύουν τους παραπανήσιους αλλά κλείνουν χρήσιμες υποδομές του κράτους ) , συνεχόμενη και υπερβολική φορολόγιση του απλού λαού αλλά και των επιχειριματιών ( άσχετα με το άν έχουν έσοδα και πόσα είναι ) με αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς θέσεις εργασίας , ανακεφαλαιώνουν ( κλέβουν τα λεφτά των Ελλήνων ) συνεχώς τις τράπεζες με χρήματα που θα μπορούσαν να δώσουν να δώσουν ζωή στην Ελληνική αγορά και νέες θέσεις εργασίας . Αποτέλεσμα ; Όταν αρπάξουν ότι έχει και δεν έχει αξία στην χώρα για "πέντε δεκάρες" τις οποίες θα φάνε πάλι τα κόμματα και οι προδότες πολιτικοί γενικά , τότε αφού θα μας έχουν φακελώσει με την κάρτα πολίτη και θα μας έχουν τσιπάρει επίσις για να μην μπορούμε να ξεσηκωθούμε , τότε λέω θα μας αρπάξουν τα σπίτια και τις περιουσίες μας γενικά πετώντας μας στο δρόμο με το έτσι θέλω . Δ.Ν.Τ. Μιά ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΠΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.