Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Όχι τιμές αρχηγού κράτους για το Άγιο Φως - ΜΟΝΟ για την Μέρκελ!

Picture


Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκε ο Σαμαράς την Μέρκελ στην Αθήνα. Ακούγεται λογικό, βέβαια, αφού είναι αρχηγός κράτους. Βέβαια, εκτός αυτού, είναι και αρχηγός της Ε.Ε., είναι και αρχηγός της λιτότητας -Ευρωπαϊκής, άρα και Ελληνικής- και είναι και η εκπρόσωπος των συμφερόντων της παγκοσμίου ελίτ στην Ευρώπη. Κάτι σαν... πρέσβειρα 'κακής' θελήσεως.
Αλλά ξαφνικά, κάποιους τους έπιασε να κάνουν οικονομία και βάλλονται στο έθιμο δεκάδων ετών για τον ερχομό και παραλαβή του Αγίου Πνεύματος στη χώρα μας.

Μετά το άρθρο του συγγραφέα και μέλους του Ποταμιού, Νίκου Δήμου, ο οποίος έγραψε ότι πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το δήθεν Αγιο Φως, τώρα και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.
«Επί της ουσίας θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία με το να ναυλώνεται αεροπλάνο να πηγαίνει να έρχεται άδειο και όλο αυτό να γίνεται με τιμές αρχηγού κράτους, με τον στρατό στο αεροδρόμιο να το υποδέχεται, και κόστος έχει και υπερβολικη διαδικασία είναι. Ιδιαίτερα σ' αυτές τις περιόδους είναι υπερβολικές όλες αυτές οι διαδικασίες.


Βέβαια ο Θεοδωράκης 'άδειασε' στην κυριολεξία τον Δήμου -προηγούνται σε αυτή τη φάση τα ψιφαλάκια!-  λέγοντας: «Οι πολιτικοί δεν πρέπει να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου» συμπληρώνοντας  πως είναι υπερβολή να του χρεώνουν απόψεις στελεχών ή ανθρώπων που έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν το Ποτάμι.  Μόνο που ο Δήμου δεν είναι τυχαίο στέλεχος...
Και όλη αυτή η ιστορία σε βάζει σε σκέψεις και προβληματισμό, όχι για το κατά πόσο το έθιμο είναι όντως Χριστιανικό η παγανιστικό, αν η εκκλησία είναι όντως πηγή πνευματική - τίποτα απ' όλα αυτά. Σε προβληματίζει μόνο το timing. Μια χρονική περίοδο που ο λαός ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ενωμένος, ψυχικά υγιής, πνευματικά δυναμωμένος ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ, ξαφνικά εν τω μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης κι εθνικής κατάθλιψης, να παίζεις μαζί του με τα όσα ξέρει και πιστεύει τόσα χρόνια. Να τον διχάζεις για μια ακόμα φορά στο όνομα της.... 'οικονομίας'.  Αλήθεια, θα μπορούσε να γίνει μικρότερη παραλαβή του 'πακέτου' που λέγεται Μέρκελ ,στο όνομα της οικονομίας, πράξη αντίστασης με δήθεν καλή διάθεση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς λιτότητας και οικονομίας.
Το μόνο που δεν ακούσαμε ως τώρα, είναι πόσο ότι η κατάργηση αυτή του τελετουργικού θα προσφέρει στο πλεόνασμα, πόσο καινοτόμα ιδέα είναι και σύμφωνη με τη βιώσιμη ανάπτυξη και αν θα γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας...
Έλεος πια!!! Θέλει ο Σκοτεινάτος να κρυφτεί μα η χαρά δεν τον αφήνει....
allnewz.weebly.com

3 σχόλια:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.