Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Προκλητικοί μισθοί σε ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους εν μέσω κρίσης!

20140418-001223.jpg

Μπορεί να ζητούν αυστηρή λιτότητα από τους άλλους, ωστόσο αποφεύγουν να την επιβάλλουν στους εαυτούς τους. Ο λόγος για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι συνεχίζουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα εν μέσω κρίσης, αν και την ίδια στιγμή, στραγγίζουν οικονομικά τους λαούς της «γηραιάς ηπείρου».
Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο οι επίσημες απολαβές τους ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προκαλώντας τους Ευρωπαίους πολίτες που βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται συνεχώς.

«Πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι που αμείβεται με 374.000 ευρώ ετησίως (μεικτές μηνιαίες απολαβές: 31.177 ευρώ).
Αξίζει να σημειωθεί πως οι απολαβές του ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες της προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζάνετ Γέλεν (πιο ακριβέστερα, είναι… υπερδιπλάσιες), καθώς και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν (που λαμβάνει κατά 27% χαμηλότερο μισθό).
Τον Ντράγκι ακολουθούν οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αντίστοιχα,με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως). Στην ίδια κλίμακα και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Σε γενικές γραμμές, η Ε.Ε. δείχνει να αμείβει πλουσιοπάροχα τους γραφειοκράτες της, τη στιγμή που άλλα στελέχη, ευρωβουλευτές και αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονται πολύ χαμηλά στη σχετική κλίμακα απολαβών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μισθοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ είναι χαμηλότεροι κατά 21% και 30%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτούς που λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι επίτροποι.
Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από Le Figaro, European Voice
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.