Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: Απειλούν με νέες κυρώσεις τη Ρωσία – Μόσχα: Απαράδεκτο!-Ουκρανία: Η Γιούλια Τιμοσένκο ζητά στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες


1D699F9E79616CF3B531B852A9B150EB

Αν δε συμμορφωθεί με τη διεθνή συμφωνία



Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι στοχευμένες και να περιλαμβάνουν πολύ σημαντικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας – H Ρωσία αρνείται να αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για το σεβασμό της συμφωνίας της Γενεύης για την ουκρανική κρίση
Η Ουάσινγκτον απείλησε εκ νέου τη Ρωσία ότι θα υποστεί κυρώσεις αν προχωρήσει σε κλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με τη σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, Σόυζαν Ράις, «οι κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι στοχευμένες και να περιλαμβάνουν πολύ σημαντικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας. Περιμένουμε να δούμε αν η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να πείσει τους ρώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να αφοπλιστούν και να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει».
Ρωσία: Απαράδεκτες οι αμερικανικές απειλές
Από την πλευρά της η Ρωσία αρνείται να αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για το σεβασμό της συμφωνίας της Γενεύης για την ουκρανική κρίση, όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι χώρες της Δύσης και κρίνει «απαράδεκτες» τις απειλές για την επιβολή νέων κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία «λόγω της κατάστασης» στην χώρα αυτή.
«Οι συνάδελφοί μας της Δύσης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μεταφέρουν την ευθύνη κυρίως στη δική μας πλευρά. Όμως πρέπει να το υπογραμμίσουμε: πρόκειται για μια συλλογική ευθύνη» είπε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Rossia 1, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπογράφθηκε στη Γενεύη μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ε.Ε και των ΗΠΑ η οποία προβλέπει μέτρα αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία.
«Τέτοιου είδους δηλώσεις όπως αυτές που έγιναν από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, ότι δηλαδή θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, μπορούν ελάχιστα να ευνοήσουν την ατμόσφαιρα του διαλόγου» τόνισε ο Πεσκόφ.
«Δε μπορούν να συμπεριφέρονται απέναντι στη Ρωσία σαν εκείνη να είναι μια κακή μαθήτρια ενώπιον της οποίας κραδαίνουν ένα χαρτί όπου πρέπει να ζωγραφίσουν μικρούς σταυρούς όπου εκείνη έχει κάνει σωστά τα μαθήματά της» συνέχισε ο Πεσκόφ.
«Τέτοιους είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες» προσέθεσε.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι η Ρωσία έχει κινητοποιήσει στρατιώτες- έως 40.000 άνδρες σύμφωνα με τις χώρες της Δύσης, στα σύνορα με την Ουκρανία λόγω της κρίσης.
«Διατηρούμε στρατεύματα σε διάφορες περιοχές και υπάρχουν στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Κάποια βρίσκονται στις βάσεις εκεί, κάποια άλλα έχουν αποσταλεί ως ενισχύσεις, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία» είπε ο Πεσκόφ.
«Η Ρωσία αποτελεί ακόμα ένα Κράτος απόλυτα κυρίαρχο και είναι ελεύθερη να αναπτύξει στρατιώτες χωρίς κανέναν περιορισμό σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειάς της» τόνισε ο ίδιος.
«Το να διαβεβαιώνει κανείς ότι αυτοί οι στρατιώτες έχουν μια οποιαδήποτε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία, εξασκούν μια οποιαδήποτε επιρροή, είναι απόλυτα ανακριβές».
protothema.gr

Ουκρανία: Η Γιούλια Τιμοσένκο ζητά στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Égalité et Réconciliation (Γαλλία)     (μτφ. Κριστιάν)

Η Γιούλια Τιμοσένκο, υποψήφια για την ουκρανική προεδρία και ηγέτης του κόμματος Batkivtchina, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του κόμματος Batkivchtchina.
«  Καλώ τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να κάνουν ό τι μπορούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία, να προστατέψουν τη κυριαρχία της και την εδαφική ακεραιότητα της (...) Η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτική και τεχνική βοήθεια που θα πρέπει να μεταφραστεί σε παραδόσεις αντιαεροπορικών και αντιαρματικών όπλων και σε εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών», δήλωσε η κ. Τιμοσένκο.
Σύμφωνα με τη κ. Τιμοσένκο, η Ουκρανία επιθυμεί επίσης να λάβει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, καύσιμα για τα αεροπλάνα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες στο Κίεβο.
Η υποψήφιος για τη προεδρία χαιρέτισε την υιοθέτηση της διακήρυξης από τους συμμετέχοντες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ στις 17 Απριλίου στη Γενεύη. Κάλεσε για εξασφαλιση της εφαρμογής αυτού του εγγράφου.
egaliteetreconciliation.fr
infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.