Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ρωσική αεροπορική δραστηριότητα πάνω από αμερικανική βάση στην Ιαπωνία «εκνευρίζει»


Αφύσικη χαρακτήρισε τη δραστηριότητα του τελευταίου διαστήματος από τη μεριά της ρωσικής Αεροπορίας ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ανησυχία της ιαπωνικής πλευράς για τις εξελίξεις.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει προφανώς ανησυχήσει μετά από εφτά συνεχείς ημέρες που η Αεροπορία της χώρας καλείται να αντιμετωπίσει ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφηπου πετούν κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ιαπωνίας.
Τελευταίο κρούσμα ήταν η πτήση έξι βομβαρδιστικών Tupolev Tu-95 που πετούσαν σε ζεύγη, με ένα εξ αυτών να «κυκλώνει» τη νήσο Οκινάουα όπου εδρεύουν αμερικανικές δυνάμεις και να κινούνται στη συνέχεια βόρεια, κατά μήκος της ιαπωνικής ακτογραμμής στον Ειρηνικό…
Τουλάχιστον ο στόχος των Ρώσων είναι προφανώς οι Αμερικανοί. Δεν παραβίασαν τον ιαπωνικό εναέριο χώρο. Αλλιώς θα κατηγορούσαμε τη Μόσχα ότι ακολουθεί πρακτικές Τουρκίας…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.