Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι τοκογλύφοι χρησιμοποιούν ναζι για να υποχρεώσουν τον Πούτιν σε εισβολή--Πούτιν: Οι κυρώσεις θα ωφελήσουν τη Ρωσία–Η Mastercard και η Visa κάνουν μεγάλο λάθος-- Η Ρωσία παραμένει η δεύτερη δύναμη εξαγωγής όπλων διεθνώς -- Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την Ρωσία

20140425-101628.jpg


Οι τοκογλύφοι χρησιμοποιούν τα βρωμερά ναζιστικά γουρούνια για να υποχρεώσουν τον Πούτιν σε εισβολή…

Για τα δυτικά πολιτικα δουλικά των τοκογλύφων, οι βρωμεροί ναζιστες της Ουκρανίας, είναι “μαχητές της ελευθερίας”. Όπως ακριβώς οι ισλαμοφασίστες της ναζιστικης ΜΑ για την Συρία κλπ.
Οι Ουκρανοί υμνητές του Χιτλερ λοιπόν, δεν καταδικάζονται απο τους
“δημοκράτες” της Δύσης, αφού η χρήση τους ειναι ξεκάθαρη: Να προκληθεί ο Πουτιν απο τις σφαγές τους και να εισβάλλει στην Ουκρανία για να προστατεύσει τον πληθυσμό.

Γεγονός που η Δύση θα το βαφτίσει “εισβολή”, για να ενεργοποιήσει τα ολέθρια σχέδια της. Ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ δηλαδή και “μπροστινούς” ομόδοξες χώρες με αντισοβιετικά σύνδρομα…
olympia.gr

Πούτιν: Οι κυρώσεις θα ωφελήσουν τη Ρωσία – Η Mastercard και η Visa κάνουν μεγάλο λάθος


Οι οικονομικές κυρώσεις ενδέχεται να ωφελήσουν τη Ρωσία, βοηθώντας τη να περιορίσει τις offshoreεπιχειρηματικές δραστηριότητες και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας εντός των ρωσικών τειχών, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια του mediaφόρουμ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγία Πετρούπολη.
«Πολλοί άνθρωποι που έχουν μετακινήσει τις αποταμιεύσεις τους και τις επιχειρήσεις τους σε χώρες με χαμηλή φορολογία ήδη σκέφτονται μήπως είναι καλύτερα να επιστρέψουν στη Ρωσία», είπε ο Πούτιν. Αναφερόμενος στις συνθήκες που θα πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα ώστε να επαναπατριστούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, είπε ότι αυτές, μεταξύ άλλων είναι «ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και η πάταξη της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαφθοράς», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται κατά της Ρωσίας θα κάνουν τις ρωσικές Αρχές να δουλέψουν πιο σκληρά και να λάβουν μέτρα που θα ενισχύσουν την κυριαρχία της εθνικής οικονομίας.
«Έκαναν λάθος η Visa και η Mastercard που ενέδωσαν στις πιέσεις»
«Ο κόσμος παγκοσμιοποιείται και η οικονομία και η πολιτική είναι αλληλένδετες, όμως η υπερβολική εξάρτηση οδηγεί στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας» υπογράμμισε ο Πούτιν και ανέφερε ως παράδειγμα τον χρυσό και τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας. «Εμείς δεν δημιουργήσαμε δικό μας σύστημα πληρωμών, όπως έκαναν η Ιαπωνία και η Κίνα, και το γεγονός αυτό μας κάνει να εξαρτόμαστε πλήρως από τους εταίρους μας. Πάντα πιστεύαμε ότι η Visa και η Mastercard δεν πολιτικοποιούσαν τις οικονομικές οντότητες και τις εταιρίες. Όμως όπως αποδείχτηκε και αυτές δέχονται ισχυρή πολιτική πίεση και επιρροή, κάτι που τις έκανε να ενδώσουν αμέσως σε αυτό που τους ζητήθηκε».
«Από οικονομικής άποψης αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, διότι η Mastercard και η Visa ελέγχουν το 90% της ρωσικής αγοράς, το οποίο τους έχουμε παραχωρήσει με δική μας βούληση. Όλες οι πληρωμές της χώρας περνούν μέσω αυτών των δύο συστημάτων και σε μεγάλο βαθμό σε συστήματα που έχουν έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως αυτό είναι ανοησία. Γιατί η Ιαπωνία μπορεί -και το κάνει- να χρησιμοποιεί ένα εθνικό σύστημα πληρωμών κι εμείς χρησιμοποιούμε τα συστήματα των Αμερικανών εντός της Ρωσίας – δεν αναφέρομαι για το εξωτερικό, όπου μπορεί κανείς να πάει για δουλειές ή για διακοπές», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Αυτή είναι σπουδαία υπόθεση για τις εν λόγω εταιρίες (Visa, Mastercard). Με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στη Ρωσία υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και κάτι τέτοιο σίγουρα σημαίνει χασούρα στην αγορά».  
gr.rbth.com


Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την Ρωσία

standard-poorsΛόγω έντασης ανάμεσα Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s μείωσε την βαθμολογία του αξιόχρεου της Ρωσίας από “ΒΒΒ” σε “ΒΒΒ-” και διατήρησε την “αρνητική” προοπτική της λόγω των αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.
“Η τεταμένη γεωπολιτική κατάσταση ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον σημαντικές εξόδους ξένων αλλά και εθνικών κεφαλαίων από την ρωσική οικονομία και θα μπορούσε έτσι να καταστήσει εύθραυστες τις ήδη ασθενείς προοπτικές ανάπτυξης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος.
pygmi.gr

Πούτιν: Η Ρωσία παραμένει η δεύτερη δύναμη εξαγωγής όπλων διεθνώς


Σταθερά δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων παραμένει η Ρωσία, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτινσε σημερινή συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής, αρμόδιας για τη συνεργασία στον τομέα των τεχνολογιών και της άμυνας. Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, το μέγεθος του χαρτοφυλακίου των παραγγελιών ανέρχεται περίπου στα 50 δισ. δολάρια.
«Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά ότι είμαστε μεταξύ των ηγετικών χωρών στην παγκόσμια αγορά και διατηρούμαστε σταθερά στη δεύτερη θέση όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Το σύνολο των παραγγελιών έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και ανέρχεται σε περισσότερα από 49 δισ. δολάρια».
«Το 2013 η εξαγωγή ρωσικών προϊόντων και υπηρεσιών του τεχνολογικού τομέα που σχετίζεται με την άμυνα αυξήθηκε κατά 3% και υπερέβη τα 15,7 δισ. δολάρια, ποσό μεγαλύτερο σε σχέση με το 2012»ανέφερε ο Πούτιν και συμπλήρωσε ότι την περσινή χρονιά υπογράφτηκαν μακροχρόνιες συμφωνίες αξίας 18 δισ. δολαρίων. 
gr.rbth.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.