Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Oι Αρβανίτες και ο Γεώργιος Καστριώτης



Εκτός από τις μεμονωμένες μετακινήσεις διαφόρων οικογενειών από τις περιοχές της σημερινής Αλβανίας και των Σκοπίων στην νότια Ελλάδα, έγιναν και ομαδικές μετακινήσεις πολλών άλλων χριστιανικών οικογενειών Ελληνο-lλλυρικής καταγωγής (οι λεγόμενοι Αρβανίτες, οι οποίοι μιλούσαν την λεγόμενη αρβανίτικη διάλεκτο).
Τους Αρβανίτες αυτούς είχαν φέρει στην Πελοπόννησο και την Αττικοβοιωτία, για να πυκνώσουν κάπως τον πληθυσμό της ρημαγμένης από τις επιδρομές χώρας, ο Μανουήλ Καντακουζηνός το 1350, ο Νέριος Ατζαϊόλης το 1384 και ο Θεόδωρος Παλαιολόγος το 1405.

Γι’ αυτό και ......
κατά καιρούς ακούμε ή και διαβάζουμε ότι ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και άλλοι αγωνιστές του 21, ήταν… Αλβανοί, όπως ισχυρίζεται η Αλβανική προπαγάνδα. Στην πραγματικότητα ήταν Έλληνες χριστιανοί που η οικογένειά τους μπορεί να προήρχετο από το χώρο της σημερινής Αλβανίας.
Αυτούς τους «Αρβανίτες» θέλησαν να εξολοθρεύσουν οι Τούρκοι όταν κατέλαβαν την Ελλάδα, γιατί ήταν πιο Έλληνες κι από τους παλιούς Έλληνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, εξ άλλου, ότι οι μουσουλμάνοι Αλβανοί αποτέλεσαν μέρος των Τουρκικών ορδών, που αποκαλούνταν Τουρκαλβανοί.
Όσο για τον Εθνικό Ήρωα της Αλβανίας, τον Σκεντέρμπεη -που σημαίνει στρατηγός Αλέξανδρος- τον Γεώργιο Καστριώτη (1403-1468), που πολέμησε σκληρά και πάντα νικηφόρα τους Τούρκους, κι αυτός Έλληνας ήταν, και μάλιστα χριστιανός ορθόδοξος, γιος του Ιωάννη Καστριώτη που είχε συλληφθεί από τους Τούρκους και εξισλαμίσθηκε βίαια το 1443. Οι γιοι του Ιωάννη παραδόθηκαν στους Τούρκους κι έγιναν μέλη του Τουρκικού Στρατού.
Αργότερα δολοφονήθηκαν πλην του μικρότερου Γεωργίου, ο οποίος ήταν αρρενωπός και ωραίος. Σ αυτόν έδειξε συμπάθεια ο Σουλτάνος και του ανέθεσε την αρχηγία σώματος 5.000 ανδρών, και τον ονόμασε Σκεντέρμπεη. Όμως ο Σκεντέρμπεης δεν ξέχασε την καταγωγή του και την πίστη του, και εστράφη κατά των Τούρκων.
Από το γάμο του με την χριστιανή, κόρη του Αριανίτη, Ανδρονίκη Κομνηνή, ο Γεώργιος Καστριώτης, απόκτησε ένα γιο τον Ιωάννη Καστριώτη. Όμως ο Γεώργιος πέθανε από κακοήθη πυρετό 1486, αφήνοντας το γιο του και τη χήρα του υπό την προστασία της Βενετίας. Αυτό σήμανε και την υποδούλωση της Νέας Αλβανίας στους Τούρκους.
Αργότερα ο Ιωάννης Καστριώτης γύρισε και πολέμησε στη Μάνη, ενώ οι Αλβανοί άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στο στρατό της, και να μετέχουν στις εκστρατείες της στην Ευρώπη και στην Ασία, αλλά και σε όλες τις μάχες που έδινε.
Τώρα το περίεργο είναι πώς οι αυθεντικοί Αλβανοί θεωρούν Εθνικό τους ήρωα τον Γεώργιο Καστριώτη. Για να δικαιολογήσουν τη δημιουργία του κράτους των; Αυτή ήταν η παμπάλαια, μεγάλη Ελλάδα, που συνεχώς συρρικνώνεται, στο χώρο που πρωτογεννήθηκε, αλλά μεγαλώνει στη Διασπορά.
ellinonpaligenesia.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. οι τουρκοι κυνηγησαν τους αρβανητες γιατι ηταν πιο καθαροι ελληνες και απο τους παλιους ελληνες....Εχεις πολλη πλακα !!! το ανεκδοτο με τον τοτο το εχεις ακουσει ; τη φατσα σου στον καθρεφτη την εχεις δει ; μοιαζεις καθολου με τους ελληνες των αγαλματων και των αγγειων ,για βρες παλιες φωτογραφιες των προγονων σου και κανε μια ακομη συγκριση ,τι διαπιστωνεις προσκυνημενε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι Αρβανίτες είναι Αλβανόφωνοι Έλληνες και μάλιστα φανατικοί Έλληνες . Το διαπίστωσα μιλώντας με κάποιον απ' αυτούς γιατί ομολογώ πως και εγώ είχα κάποιες αμφιβολίες πρίν λόγω του ονόματός τους . Μην διανοηθής να αποκαλέσεις κάποιον απο αυτούς Αλβανό γιατί θα τον προσβάλεις . Οι Αρβανήτες είναι κάτι ανάλογο με τους ντόπιους κατοίκους της Μακεδονίας το 1905 που οι Βούλγαροι ονόμαζαν ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΥΣ και που ενώ σε πολλές περιπτώσεις μιλούσαν μόνο Βουλγαρικά ,αγαπούσαν με πάθος την Ελλάδα θεωρώντας τους Βούλγαρους εντελώς ξένο και εχθρικό λαο . Ήταν και αυτοί οι πιο φανατικοί πολέμιοι των Βουλγάρων . ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ = Φανατικοί Έλληνες . Εξάλου και φυλετικά να το πάρεις , υπήρχαν κατα την αρχαιότητα Ελληνικές πόλεις στην σημερινή Αλβανία ενώ οι ίδιοι οι Αλβανοί αυτοαποκαλούνται Ιλυριοί μια φυλή που σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει συγγενεύει με την Ελληνική . Επίσης για να μην τα πολυλογώ πολλές φορές αυτό που καθορίζει την εθνικότητα είναι η θρησκεία . Άν είχαμε γίνει Μουσουλμάνοι μέσα στα 550 χρόνια σκλαβιάς δεν θα υπήρχε σήμερα καμιά Ελλάδα .

      Διαγραφή
  2. = Η επιστημονικη αντιμετωπιση της εχθροτητας των Ελληνων απεναντι σε Αρβανιτες και Αρβανιτισμου με λιγα λογια

    - Οταν πληθαινουν οι Αρβανιτες χανεται ο Ελληνισμος και δυναμώνει ο o Αρβανιτισμος
    - Οταν, λιγοστευουν οι Αρβανιτες ,χανονται οι Αρβανιτες και δυναμώνει ο Ελληνισμος.
    Αρα ουσιαστικα ο Ελληνισμος ειναι αντιπαλος του Αρβανιτισμου.
    Ετσι οι υποστηρικτες του Ελληνισμου ειναι αντιπαλοι με τους υποστηρικτες του Αρβανιτισμου.
    Ο ποτε ο Ελληνας αποτελει αντιπαλο του Αρβανιτη. Πεθαμενος Αρβανιτσμος ίσο με τον Ελληνισμό ισχυρό
    Η επεκταση του Ελληνισμου ειναι η απώλεια μου του Αρβανιτισμου ...απο την αλλη η επεκταση του Αρβανιτισμου ειναι απωλεια του Ελληνισμου

    = Σχετικα με το ρολο της γλωσσας

    Η μητρικη γλωσσα ειναι η εθνικη μας γλωσσα.Αν ειναι Αρβανιτικη εισαι γεννημενος εθνικα Αρβανιτης
    Η γλωσσα ειναι το αιμα του εθνους, η ενοτητα του εθνους.
    Αλλωστε τι ενώνει τους Αρβανιτες;Τιποτα αλλο εκτος Αρβανιτικης
    Η διαφυλαξη της γλωσσας αποτελει την διαφυλάξει του εθνους.
    Οταν δεν ξερεις Αρβανιτικα δεν μπορεις να διαφυλαξεις την μεγαλη φαρα των Αρβανιτων.
    Γιατι οι Ελληνες δεν μιλανε για την διαφυλάξει της Αρβανιτικης γλωσσας;
    Επειδη αποτελει ξενα στοιχεια και για αυτο... οι Ελληνες ενδιαφερονται μονο για την διαφυλαξη της Ελληνικης και μονο.
    Εδω είναι κατανοητό οτι δεν γινεται και Ελληνας και Αρβανιτης.Για να μη επιτρέψεις Αρβανιτικα σχολεια και Αρβανιτολογια οχι μονο δεν αγαπας αλλα εισαι εχθρος των Αρβανιτων
    Δεν γινεται να ειμαι Ελληνας και να μιλώ Αλβανικα και αντιθετα.
    Γι αυτο οι ομιλητες της Αρβανιτικης δεν ειναι Ελληνες ...
    Η Ακαδημια Αθηνων.....
    https://www.facebook.com/notes/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD-2015/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/1155706877862476/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.