Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αλλαγές στις ΑΟΖ Ρωσσίας & Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και South Stream




Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Ένα απο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ρωσία με τη Ουκρανία ήταν το θέμα της μεταφοράς του φυσικού της αερίου απο ξηράς πρός τις χώρες της ΕΕ, αφενός γιατί η Ουκρανία δεν ανταποκρινόταν στο αποπληρωμή των χρεών της προς τη Ρωσία και αφετέρου λόγω των παρεμβολών που υπήρχαν στο θέμα απο το Δυτικό παράγοντα.

Και απο τη θάλασσα όμως υπήρχε πρόβλημα, αφού ο South Stream που θα έπρεπε να φτάσει στη Βουλγαρία θά έπρεπε να περάσει μέσα απο την Ουκρανική ΑΟΖ, οπότε πάλι θα υπήρχαν διαφόρων ειδών προβλήματα που θα καθυστερούσαν την εκτέλεση του έργου.
Ο Πρόεδρος Πούτιν και οι συνεργάτες του διέβλεψαν το θέμα που θα προέκυπτε κάτι χρόνια πρίν. Έτσι, υπέγραψαν διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία, και τη Σερβία ώστε να μη δημιουργηθούν μελλοντικά εμπόδια για κάθε δυνατή εξέλιξη. Δεν πρέπει να είναι τυχαία η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, που συμφώνησε ο Πρόεδρος Πούτιν  με το Σαμαρά.


zcode-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.