Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Οι δυνάμεις Αυτοάμυνας αιχμαλώτισαν 150 ναζί του Δεξιού Τομέα στο Ντονέτσκ – ΒΙΝΤΕΟ

rightsector


ΣΤΟ STATE DEPARTMENT ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Oι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν τον ουκρανικό Δεξιό Τομέα για να εξελιχθεί σε ελεγχόμενο από την Δύση πολιτικό κόμμα. Αντιπρόσωποι της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήδη πέρασαν από το State Department για να διαπραγματευτούν την χρηματοδότηση με την Βικτόρια Νούλαντ.

Στο Ντονέτσκ οι δυναμεις Αυτοάμυνας πέτυχαν μια μεγάλη στρατιωτική επιτυχία. Αιχμαλώτισαν 150 άνδρες της ουκρανικής Εθνοφρουράς που ως επίτ ο πλείστον θεωρούνται άνδρες του Δεξιού Τομέα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ρωσόφωνων οι περισσότερες δυνάμεις ασφαλειας έχουν βρει καταλύμματα σε μοτέλ στα περιχωρα της πόλης.
«Σε ένα ξενοδοχειο βρίσκονταν 150 άνδρες της Εθνοφρουράς από το Kirovograd. Αφοπλίστηκαν. Κατά τον αφοπλισμό καποιος απο αυτού άνοιξε πυρ. Αφού εξουδετερώθηκε όλοι μαζί οδηγήθηκαν στην πόλη του Ντονέτσκ.»
Η Βικτόρια Νούλαντ μόλις χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις της βουλευτού των Ρεπουμπλικάνων Dana Rohrbacher η οποία ήθελε να μάθει εάν στα αιματηρά επεισόδια της πλατείας Μαϊντάν του Κιέβου, συμμετείχαν ομαδες των νεοναζί οι οποίες ήταν και υπέυθυνες γι τον θάνατο πολλών αστυνομικών.
Η Β.Νούλαντ το αρνήθηκε με αρκετή δυσκολία, και οταν είδε ότι συνέχισε το στρίμωγμα η Dana Rohrbacher τοτε απάντησε ότι στην πλατεία βρισκόταν «όλα τα χρώματα της Ουκρανίας». Τότε η Dana Rohrbacher δήλωσε «άρα η απάντηση είναι ναι», φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την Νούλαντ, που είχε συνηθίει από τα ΜΜΕ να μην δέχεται «ενοχλητικές» ερωτήσεις.
Μετά τις δολοφονίες άοπλων πολιτών στην Οδησσό, και στη Μαριούπολη που έχουν προκαλέσει σοκ, ακόμα και στην κατευθυνόμενη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ Κοινή Γνώμη οι ΗΠΑ προσπαθούν να αναστρέψουν το κλίμα μετατρέποντας τον Δεξιό Τομέα σε κόμμα όπως είναι και το αδελφό κόμμα Σβόμποντα.Μόνο που το αίμα αθώων πολιτών δεν ξεπλένεται τόσο εύκολα.
Σύμφωνα με την «Izvestia» ο αντιπρόσωπος των νεοναζί ήταν ο Andrew Artyomenko πήγε στις ΗΠΑ στα τέλη Απριλίου και συνομίλησε απευθείας με την Victoria Nuland. Η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ ήταν η ίδια που βρισκόνταν στην πλατεία Μαϊντάν μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Κίεβο και μοίραζαν ψωμί στους «διαδηλωτές».
Η συμφωνία περιλαμβάνει οικονομική και πληροφοριακή βοήθεια στην μετστροπή της οργάνωσης σε πολιτικό κόμμα. Οι ΗΠΑ προτείναν την δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας, δομή κόμματος και παρακλάδια εντός και εκτός της Ουκρανίας. Σε ατάλλαγμα η Β.Νούλαντ απαίτησε την πλήρη αποστρατικοποίηση του Δεξιού Τομέα, μετά την προεδρική εκλογή, όπως αποκάλυψε στην «Izvestia» αξιωματούχος του ουκρανικού ΥΠΕΣ.
Σύμφωνα με τον ίδιο το State Department είναι διαθέσιμο να «επενδύσει» στους Ουκρανούς νεοναζί 5-10 εκατομμύρια δολάρια. Για τα δεδομενα τα ουκρανικά είναι πολλά λεφτά.
Ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα Dmitry Yarosh όμως ζητάει περισσότερα . Είπε στους Αμερικανούς ότι δεν φτάνουν τα χρήματα αυτά, και ότι δεν μπορούν να αφοπλιστούν ως οργάνωση γιατί μετά οι ηγέες του θα κινδυνεύουν με βιολογική εξόντωση.
Υπενθυμίζουμε ότι στην Οδησσό αυτή η εγκληματική οργάνωση είναι υπέυθυνη για το θάνατο 46 ανθρώπων και χθες στην Μαριούπολη σκοτώθηκαν άλλοι 20 ρωσόφωνοι άοπλοι πολίτες κατά τη διάρκεια των εορτσμών της ήττας των προγόνων ναζί των Ουκρανών νεοναζιστών.Οι σφαγές έγιναν μετά την συνάντηση στις ΗΠΑ.
Και για να μην ξεχνάμε ποιοι κυβερνουύν αυτή τη στιγμή το Κίεβο ο Yuri Odarchenko ο διορισμένος κυβερνήτης της Χερσώναςαποκάλεσε χθες τον Α.Χίτλερ «ελευθερωτή από την τυρρανία του Στάλιν», θεωρώντας ότι η αντικατάσταση ενός τυρράνου με άλλον θα ηταν προς το καλύτερο. Ομολογησε την συμπάθειά του στα ουκρανικά SS του Στέπαν Μπαντέρα που ήταν υπέυθυνα για τον θάνατο δύο εκατομμυρίων συμπατριωτών του.
Την ίδια στιγμή νόμιμο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα διώκεται ανηλεώς γιατί δεν είναι αρεστό στα ίδια κέντρα στην Αμερική, τα οποία δεν έχουν πρόβλημα να συναλάσσονται με τον Δεξιό Τομέα επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα γίνει αντιληπτό ότι η ομάδα αυτή ετοιμαζόταν καιρό πριν για συγκρούσεις με την αστυνομία. Η εκδίωξη του νόμιμου προέδρου της χώρας Β.Γιανούκοβιτς, είχε προγραμματιθεί πολύ καιρό πριν.



defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.