Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Στον δρόμο που χάραξε η Κριμαία…-- Η περιοχή Ντονέτσκ ψήφισε 90% υπέρ της ανεξαρτησίας


nto
Όπως στην Κριμαία, έτσι και στην Αν. Ουκρανία ο λαός απέρριψε και δια της ψήφου του την φιλοναζιστική κυβέρνηση του Κίεβο. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να καλωσορισθεί από την Μόσχα. Το Κρεμλίνο με αξιοζήλευτη τακτική έχει περάσει ακριβώς αυτά που θέλει στις περιοχές ρωσικών συμφερόντων, όταν και από την Δύση αποφάσισαν με τρόπο υποχθόνιο να «εισβάλλουν» στην περιοχή που αποτελεί στην ουσία «αυλή» της Ρωσίας.

Ο υποχθόνιος αυτός τρόπος, τον οποίο διαρκώς καταγγέλουμε από αυτή την ιστοσελίδα, επιβεβαιώνεται από δημοσιεύματα και ξεμπροστιάζει όλους εκείνους που μιλούσαν για ρωσική παρέμβαση στα της Ουκρανίας, ενώ η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για ρωσική αντίδραση στην δράση των παγκοσμιοποιητών. Για 400 μισθοφόρους της περιβόητης Blackwater (θυμηθείτε εδώ τι γράφαμε) έκανε λόγο η γερμανική Bild, οι οποίοι προφανώς και επιχειρούσαν μαζί με νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» εναντίον φιλορώσων πολιτών. Συν το ότι το Κίεβο έπαιρνε εντολές από CIA και FBI για την κατάπνιξη των λαϊκών αντιδράσεων στην ΝΑ Ουκρανία.
Όλα χωρίς αποτέλεσμα, αφού η Ρωσία δεν επρόκειτο να παρατήσει τις συγκεκριμένες περιοχές στα χέρια ΝΑΤΟ και ΔΝΤ. Με αστραπιαίες κινήσεις η Κριμαία εντάχθηκε στην Ρωσία και μάλιστα πραγματοποιήθηκε και παρέλαση παρουσία Πούτιν. Σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ πραγματοποιήθηκαν δημοψηφίσματα και ήδη το αποτέλεσμα αποτελεί πολιτικό προηγούμενο και άρα χαρτί στις διαπραγματεύσεις με Η.Π.Α., συμμάχους και Κίεβο στην κατεύθυνση ομοσπονδοποίησης της χώρας με αυτονομία για τις φιλορωσικές περιοχές. Ειδάλλως υπάρχει και η επιλογή ένωσης με την Ρωσία…
Άλλωστε σε ερώτηση, εάν θα υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα με ερώτημα αυτή τη φορά την ένωση με τη Ρωσία, ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ,  ισχυρός άνδρας του Σλαβιάνσκ, απάντησε: «Σε τρεις ημέρες, μπορούμε να οργανώσουμε δημοψήφισμα, ό,τι και να είναι αυτό».
ΠΥΓΜΗ.gr




Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής  στο Ντονέτσκ, Ρομάν Λιαγκίν ανέφερε ότι σχεδόν το 90 τοις εκατό των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της κρατικής ανεξαρτησίας της περιοχής Ντονέτσκ στο δημοψήφισμα, σχετικά με το καθεστώς της περιοχής.
« Λοιπόν, η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε εκπληκτικά εύκολα, οι ψηφοφόροι που ψήφισαν «κατά», ήταν σχετικά λίγοι και το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων  ήταν πολύ μικρό. Ήμασταν σε θέση να τα μετρήσουμε αρκετά εύκολα και γρήγορα.

 Έτσι το 89,7 τοις εκατό ψήφισε «ναι» και το 10,19 τοις εκατό ψήφισε «κατά», ενώ άκυρα βγήκε το 0,74% των ψήφων, ανέφερε ο Λιαγκίν στο πρακτορείο Ria Novosti, αργά την Κυριακή το βράδυ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέλευση ανήλθε στο 75 τοις εκατό. Τα επίσημα αποτελέσματα που θα πρωτοκολληθούν θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της ημέρας (Δευτέρα).
Στις 11 Μαΐου οι αρχές της ανατολικής Ουκρανίας βρισκόμενες σε αντιπαλότητα με το Κίεβο, διεξήγαγαν δημοψήφισμα σχετικά με την αναγνώριση της «κρατικής κυριαρχίας» τους, της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.
Οι κάτοικοι της περιοχής ψήφισαν μεταξύ των ωρών, από τις 08:00 ως τις 22:00, σε τρεις κυρίως πόλεις της περιοχής και χρησιμοποιήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι του 2012.
Σε κάθε μία από τις περιοχές τέθηκε στο δημοψήφισμα το ερώτημα: «Υποστηρίζετε την πράξη της κρατικής ανεξαρτησίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (και αντίστοιχα στο Λουγκάνσκ).
Ούτε το Κίεβο, ούτε η Ευρώπη αναγνωρίζει τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθη στην περιοχή του Ντομπάς. Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει τα γεγονότα αυτά, αν και νωρίτερα ο Πούτιν  είχε καλέσει για την αναβολή της ψηφοφορίας και την έναρξη του διαλόγου των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας με το Κίεβο, αναφέρει το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας του Ντονέτσκ.


Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.