Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η Ευρώπη κρατά την ανάσα της. Στρατηγικές αεροπορικές δυνάμεις μετέφερε στην Κριμαία η Ρωσία-Προκαλεί κι άλλο την ρωσική οργή το Κίεβο σε Μαριούπολη και Κονσταντίνοβκα



Οι Ρώσοι απαντούν με μια υπερσυγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων στο ομαδικό έγκλημα της Οδησσού και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ενα μεγάλο ερώτημα που η απάντησή του θα κρίνει το αν η Ευρώπη επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ σε μια «θερμή» σύγκρουση μεταξύ κρατών αποτελεί η μαζική μεταστάθμευση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 Blackjack, Τu-95 Bear, Tu-22M3, μαχητικών αεροσκαφών Su-27, αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης Yak-130 και πολλών μεταφορικών αεροσκαφών IL-76.

Συνολικά 43 ρωσικά αεροσκάφη, των παραπάνω τύπων προσγειώθηκαν χθες από το πρωί μέχρι το βράδυ στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία και οι Ρώσοι και το ερώτημα είναι «Γιατί»;
Γιατί μετέφεραν αυτή την τρομακτική αεροπορική δύναμη (τα συγκεκριμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά μπορούν να εξαπολύσουν μόνα τους ένα πυρηνικό πόλεμο ή να εκτοξεύσουν δεκάδες συμβατικά βλήματα cruise ή εκατοντάδες κατευθυνόμενα όπλα αέρος-εδάφους) στην Κριμαία;
Η αερομεταφορά δυνάμεων σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο του υπουργείου Αμύνης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες «μέχρι η οροφή και η επάρκεια σε υλικό των ρωσικών δυνάμεων να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τις χθεσινές εξελίξεις» είπε, άρα οι Ρώσοι απαντούν με μια υπερσυγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων στο ομαδικό έγκλημα της Οδησσού και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία όπως αναφέρεται από ρωσικά ΜΜΕ αποφασίστηκε εχθές αργά το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, εντάσσει πλέον την νέα επαρχία της Ρωσίας απευθείας στη στρατιωτική δομή της Μόσχας.
Υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει άμεσα επιχειρήσεις στη νότιο Ουκρανία ή να προχωρήσει σε αεροπορικό κτύπημα γενικά μέσα στην Ουρανία η Ρωσία;
Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ που συνέβη το ολοκαύτωμα στην Οδησσό, η απάντηση ήταν «Σίγουρα όχι». Είχε κερδίσει την Κριμαία «χωρίς ντουφεκιά» και οι πολίτες στην Ανατολική Ουκρανία επέβαλαν την απάντηση στο αίτημα της ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας.
Το ολοκαύτωμα φαίνεται πώς άλλαξε πολλά και πλέον τίποτα δεν είναι δεδομένο… 


Αυτή την στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει νέες επιθέσεις στο Σλαβιάνσκ. Καταγράφεται σφοδρή ανταλλαγή πυρών στα περίχωρα της πόλης και πιο συγκεκριμένα στους οικισμούς Ντρουζκόφκα, Ιβάνοφκο, Πτσόλκινο. Υπάρχουν αναφορές σε 6-10 νεκρούς ρωσόφωνους πολιτοφύλακες.
Επίσης στο Κράματορσκ, παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν κάμψει την αντίσταση των ένοπλων ρωσόφωνων με την χρήση τεθωρακισμένων, οι άοπλοιι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες για να αποτρέψουν την προέλαση των Ουκρανών. 


defencenet.gr

Συγκέντρωση ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην Κριμαία επιπέδου πυρηνικού πολέμου.

mrp1Μετά το ολοκαύτωμα στην Οδησσό όπου 39 Ρωσόφωνοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από νεοναζί και κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας και κάηκαν ζωντανοί, οι ουκρανικές δυνάμεις καθοδηγούμενες από το ΝΑΤΟ και ασηφώντας την ρωσική οργή, επιχειρούν και σε άλλες πόλεις της Αν. Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί ο στρατός της Ουκρανίας στη Μαριούπολη και την Κονσταντίνοβκα που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους αντάρτες.
Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης και ρίχνουν προειδοποιητικές βολές, ενώ τα στρατεύματα έχουν περικυκλώσει ένα διοικητικό κτίριο που έχει καταληφθεί από φιλορώσους αντάρτες. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα.
«Ειδικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης. Από εκεί ρίχνουν προειδοποιητικές βολές», ανέφερε στο RT ο Mikhail Krutko μέλος των δυνάμεων αυτοάμυνας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τουλάχιστον 300 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν και πάλι σε πεδίο μάχης, ενώ σε εξέλιξη και δεύτερη επέμβαση του ουκρανικού στρατού στην Κονσταντίνοβκα, επαρχία του Ντόνετσκ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ουκρανικά τεθωρακισμένα έφτασαν στα πρώτα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι Ρώσοι στα περίχωρα της πόλης και υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγές πυρών και δύο τραυματίες.
Την ίδια ώρα 43 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία που μπορούν να εξαπολύσουν μόνα τους ένα πυρηνικό πόλεμο ή να εκτοξεύσουν δεκάδες συμβατικά βλήματα cruise ή εκατοντάδες κατευθυνόμενα όπλα αέρος-εδάφους.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.