Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κι άλλος πονοκέφαλος για το Κίεβο: Αυτονομία της Υπερκαρπαθίας ζητά η Ουγγαρία



«Ολόκληρο το ουγγρικό κράτος υποστηρίζει το αίτημα αυτονομίας των Ούγγρων στην Υπερκαρπαθία» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξη που έδωσε στην ουγγρική τηλεόραση.

Η ουγγρική μειονότητα της Ουκρανίας αριθμεί 150.000 έως 200.000 άτομα με την συντριπτική πλειοψηφία τους να κατοικούν στην Υπερκαρπαθία.
«Μία σταθερή και δημοκρατική Ουκρανία είναι προς το συμφέρον μας, αλλά η Ουκρανία δεν μπορεί να είναι σταθερή και δημοκρατική χωρίς να χορηγήσει δικαιώματα στις μειονότητες και τις εθνοτικές κοινότητες που ζουν εκεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, η οποία, παρότι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, φεύγει από την κοινή γραμμή και ζητά κι αυτή αφαίρεση εδαφών από την Ουκρανία.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.