Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Απίστευτο. Μπλόκο στην φορολογική ενημερότητα στην Ελλάδα για όσους χρωστούν στη... Γερμανία


Μπλόκο στην έκδοση ενημερότητας για όσους χρωστούν στη... Γερμανία
Σχόλιο ΛΦ: Άμα χρωστάει η Χοχτιφ 500 εκ. για τον Ελ. Βενιζέλο δεν τρέχει τίποτα.

Πέραν των Ελλήνων φοροφυγάδων που θέτουν στο στόχαστρο οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, πλέον ξεκινούν το "κυνήγι" και για όσους φορολογουμένους χρωστούν στο γερμανικό Δημόσιο, με την ελπίδα σαφώς ότι και οι Γερμανοί θα πράξουν ανάλογα σε αντίστοιχα περιστατικά.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη καθώς η Εφορία μπλόκαρε την έκδοση φορολογικής ενημερότητας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη γερμανική φορολογική αρχή.

Το ιστορικό: Τα τελωνεία των γερμανικών πόλεων Λόραχ και Λάντσχουτ βεβαίωσαν σε βάρος ελληνικής επιχείρησης χρέος άνω των 2,25 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω μη εξόφλησης του ποσού, κατέστη ληξιπρόθεσμο στο γερμανικό δημόσιο ταμείο.
Στη συνέχεια οι γερμανικές φορολογικές Αρχές έστειλαν σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας για την είσπραξη των ποσών από την επιχείρηση, το οποίο στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο τελωνείο Αθηνών. Το τελωνείο μπλόκαρε άμεσα την έκδοση ενημερότητας και εξέδωσε ειδοποίηση προς τον οφειλέτη για να καταβάλει άμεσα το ποσό.
Η επιχείρηση προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι η μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας είναι παράνομη. Το Πρωτοδικείο ωστόσο απέρριψε τη σχετική προσφυγή της ελληνικής επιχείρησης επικαλούμενο τις προβλέψεις της κοινοτικής οδηγίας για διοικητική συνδρομή των κρατών μελών.
Με λίγα λόγια η εν λόγω ελληνική επιχείρηση καλείται σε πρώτη φάση να εξοφλήσει το ληξιπρόθεσμο χρέος προς τη γερμανική φορολογική αρχή για να μπορεί να λάβει στη συνέχεια λάβει φορολογική ενημερότητα στην Ελλάδα.
sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.