Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Προτεκτοράτο της Τουρκίας κάνουν την Κύπρο οι Αμερικανοί



Μας πουλάνε για άλλη μια φορά οι... φίλοι σύμμαχοί μας - Ο Ελληνισμός και πάλι στο στόχαστρο

Μεγάλο παιγνίδι παίζεται με την Κύπρο μας. Για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα οδυνηρή πορεία του Κυπριακού τα νήματα τα κινεί αποκλειστικά η Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με εγκυρότατες ελληνικές πηγές, που γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα και είχαν σημαντική παρουσία στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Μπούργκενστοκ για το προηγούμενο Σχέδιο Ανάν -το οποίο απέρριψε ο κυπριακός λαός με ποσοστό πάνω από 70% χάρη στην αντίσταση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου-, ο Λευκός Οίκος έχει κάνει την επιλογή του:

Παίζει το τουρκικό χαρτί. Στηρίζει απόλυτα τις απαιτήσεις της Τουρκίας, που κάθε μέρα προσθέτει κι άλλες, πέραν των αρχικών προβλέψεων του νέου, ακόμη πιο ανθελληνικού, Σχεδίου Ανάν, το οποίο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει δεχθεί να μπει στο τραπέζι και ήδη οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει… Την Αμερική αυτήν τη στιγμή την απασχολεί όχι μόνο η προστασία και η διασφάλιση του Ισραήλ από την τουρκική εχθρότητα, που έχει εκδηλωθεί με δημόσιες δηλώσεις και ενέργειες του Ερντογάν, αλλά και η ικανοποίηση της Άγκυρας, δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη γεωπολιτική της θέση, ανεξάρτητα από τα κατά καιρούς σύννεφα που έχουν δημιουργηθεί και δεν μπορεί να τα αγνοήσει, κάτι που και ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να παραβλέψει.
Στο πλαίσιο των στρατηγικών αυτών στόχων των ΗΠΑ, η διαφαινόμενη γραμμή, όπως υποστηρίζουν οι εν λόγω πηγές, είναι ότι πρέπει πάση θυσία να λήξει η πολεμική αντιπαλότητα ανάμεσα σε Άγκυρα και Τελ Αβίβ, προσφέροντας την Κύπρο στην Τουρκία ως προτεκτοράτο της!
Θα πρόκειται για μια εξέλιξη τραγική για ολόκληρο τον Ελληνισμό, ένα βαρύτατο πλήγμα και για τα εθνικά μας συμφέροντα, τονίζουν με μεγάλη ανησυχία έγκυροι πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι. Με το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν, που το έχει αποδεχθεί ο Αναστασιάδης και, δυστυχώς, και το ΑΚΕΛ αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος, η Άγκυρα θα έχει ολάνοικτο τον δρόμο για κατάληψη και του νότιου τμήματος της Κύπρου, με ό,τι αυτό σημαίνει α) για τα πλούσια κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ (από τα οποία, με βάση τις προβλέψεις του Σχεδίου Ανάν για δύο ισότιμα κράτη, το 50% θα το έχει η τουρκική πλευρά) και β) για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το φυσικό αέριο θα περνάει στην Ευρώπη μέσω αγωγού από την Τουρκία, και αυτό είναι ένα ακόμη ατού για την Άγκυρα, καθώς θα ενισχυθεί σημαντικά η γεωπολιτική ισχύς της και η επιρροή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποδυνάμωση των συμφερόντων του Ελληνισμού.
Τα σχέδια αυτά είναι σε γνώση του Μαξίμου και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και την επιλογή των κατάλληλων αντιδράσεων, με δεδομένο ότι σήμερα το μέτωπο του Κυπριακού Ελληνισμού είναι διασπασμένο, σε συνδυασμό και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων ο λαός, που με τις απώλειες τις οποίες έχει υποστεί δεν έχει καθαρό μυαλό να αποφασίσει, εν όψει και των εκβιαστικών διλημμάτων που θα τεθούν - κάτι ανάλογο με αυτά που ζούμε εδώ.
Πάντως, αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι για άλλη μια φορά η Αμερική μάς πουλάει...
paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.