Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ένας ειλικρινής πρόεδρος (Σίλβα)..και ένας λαοπλάνος πρωθυπουργός (Σαμαράς)…


Ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσει η εποπτεία όταν βγει η Πορτογαλία από το Μνημόνιο Υπό επιτήρηση για άλλα 20 χρόνια
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, αποκάλεσε «μια ψευδαίσθηση» το να σκεφτεί κανείς ότι οι απαιτήσεις της δημοσιονομικής λιτότητας...
θα εξαφανιστούν μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής της Τρόικας.

Ο Σίλβα προειδοποίησε ότι η Πορτογαλία θα εξακολουθήσει να υπόκεινται σε εποπτεία τουλάχιστον μέχρι το 2035 όταν αναμένεται να αποπληρωθεί το 75% των δανείων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα the portugal newsonline, ο Σίλβα δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες για τη δημοσιονομική πειθαρχία «θα ελέγχουν βαθιά τη ζωή στη χώρα τα επόμενα χρόνια».
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο Σαμαράς μας τάζει λαγούς με πετραχήλια..
Χθες  σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του μουσείου Μπενάκη, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση στη χώρα μας από εδώ και πέρα συνεχώς θα βελτιώνεται. «Από εδώ και στο εξής έχει μόνο προς τα πάνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι από φέτος θα υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.
Τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόνται μέτρα λιτότητας, ούτε νέο μνημόνιο, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. Το 2020 η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας, ανάλογα με εκείνα προ της κρίσης, τόνισε.  Ο κ.Σαμαράς μίλησε για κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα.
Υ.Γ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρέδρος της Πορτογαλίας μιλάει για σκληρή λιτότητα μέχρι το 2035…την στιγμή που η χώρα του έχει δανειστεί 78 δισ. ευρώ…
Αναλογιστείτε τώρα εμάς που έχουμε δανειστεί σχεδόν το τριπλάσιο ποσό…
exomatiakaivlepo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.