Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τι είπε ο Πούτιν στον Ερντογάν-Ακόμη κοιμάται η ελληνική διπλωματία


poutin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη «τιμωρητική επιχείρηση των αρχών του Κιέβου στα νοτιοανατολικά της χώρας», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έγινε με
πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα ότι «η νέα ηγεσία της Ουκρανίας θα τερματίσει τις βίαιες ενέργειες εναντίον του αμάχου πληθυσμού και θα προχωρήσει στη εγκαθίδρυση απευθείας διαλόγου με τους εκπροσώπους των περιφερειών».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αποτίμησε θετικά τις αποφάσεις που έλαβε ο πρόεδρος της Ρωσίας «για τη βελτίωση της θέσης του πληθυσμού των Τατάρων της Κριμαίας, την εξασφάλιση της πλήρους συμμετοχής τους στην κοινωνικοπολιτική ζωή της Κριμαίας».
Οι κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν την τακτική ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα αυτά, αλλά και για άλλα επίκαιρα διεθνή και διμερή ζητήματα. Εξάλλου, μεταξύ των δύο συζητήθηκε και η κατάσταση στη Συρία, όπου χαρακτηρίστηκαν «ανεπίτρεπτες» οποιεσδήποτε επαφές με εξτρεμιστικές ομάδες, ειδικά τις συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα και συνομολογήθηκε η αναγκαιότητα της εξουδετέρωσής τους.
Οι δύο άνδρες επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέραν της διευθέτησης της ενδοσυριακής σύγκρουσης αποκλειστικά με πολιτικά μέσα. Οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας υπογράμμισαν το στρατηγικό χαρακτήρα της επιτυχώς αναπτυσσόμενες ρωσοτουρκικής συνεργασίας.
Τέλος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα κοινά ενεργειακά σχέδια και εν γένει στα ζητήματα υλοποίησης των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί στον εμπορικό-οικονομικό τομέα.
Και ενώ αυτά κάνει ο Ερτνογάνεκμεταλευόμενος κάθε ευκαιρία  η ελληνική κυβέρνηση και ο Βενιζέλος ασχολούνται με το πως θα μοιράσουν το κράτος και τις καρέκλες!
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.