Σελίδες

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αντίποινα των ισλαμιστών: αιματοκύλισαν μια παρέα παιδιών στη Daraa - ΒΙΝΤΕΟ



Δ.Πορφύρης / Π.Σταφυλά

Στις 18/05/14, το λιβανέζικο ειδησεογραφικό Al Manar μετέδωσε τηλεοπτικό ρεπορτάζ με τα παιδιά θύματα μιας τρομοκρατικής επίθεσης της οποίας ανέλαβε την ευθύνη η ομάδα al-Muthanna η οποία ανήκει στην Jabhat al Nousra, το γνωστό παρακλάδι της Al-Qaïda στη Συρία.



Οι Ισλαμιστές επιτέθηκαν με όλμο στο ανατολικό προάστειο Bosraal-Cham της πόλης Daraa- κοντά στα ιορδανικά σύνορα- στοχεύοντας μια κατοικημένη περιοχή.
Τα βλήματα έσκασαν επάνω σε μια παρέα μικρών παιδιών που έπαιζαν στο δρόμο της γειτονιάς τους. Πολλά από αυτά τραυματίσθηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ ένα κοριτσάκι νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.


Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του καναλιού, μιλάει ένα αγόρι που έχει τραυματισθεί ελαφρά: "Είναι πολύ κακό αυτό που μας έκαναν. Εμείς δεν κάναμε τίποτα"
Η μητέρα του ξεσπά: "Ο Παντοδύναμος Θεός να τους τιμωρήσει. Τι τους έφταιξαν τα παιδιά;»
Συνεχίζει: "Χτυπάνε τους πολίτες και στοχεύουν τα σχολεία και τα παιδιά. Θέλουν να μας σκοτώσουν και να σκοτώσουν και κάθε μορφή ζωής στη Συρία. Η Συρία όμως θα μείνει όρθια, όπως και ο Bacharal-Assad, ό,τι και ας μας κάνουν


Η επίθεση εντάσσεται στην τακτική των αντιποίνων των τρομοκρατών για τις Ο συριακός αραβικός στρατός έχει περισφίξει τον κλοιό γύρω από τις τρομοκρατικές ομάδες ενόπλων στον ανατολικό και δυτικό άξονα στο προάστειο Nawa της Daraa. Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στις παρυφές του κρατικού νοσοκομείου στο κέντρο της πόλης καθώς οι ισλαμιστές θέλουν να καταστρέψουν σε όλη τη Συρία κάθε υποδομή περίθαλψης των σύριων τραυματιών.Ο στρατός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της δυτικής πλευράς της πόλης, καταστρέφοντας κανόνια, πολυάριθμα επανδρωμένα οχήματα (Daraa al Balad).
Σήμερα το πρωί (20/05/14), άλλη μια επίθεση στοχευμένη κατά των παιδιών. Το γυμνάσιο Omaya στη Δαμασκό χτυπήθηκε από τρία βλήματα όλμων προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, σύμφωνα πάντα με τον πρώτο απολογισμό.
Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Αλ Μανάρ από το  νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τα παιδιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.