Εάν δεν τηρηθούν τότε η Ευρωζώνη είναι απίθανο να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, καταλήγει η Goldman Sachs.
Η εταιρεία που διέλυσε την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ (με τη «φούσκα» των στεγαστικών δανείων που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους πολίτες) και διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην δημοσιονομική κατρακύλα της Ελλάδας εντός ευρώ, έρχεται τώρα με νέα έκθεσή της και ζητά να γίνουν 7 παρεμβάσεις όπως λέει για να μην διαλυθεί το ευρώ.
Όλως τυχαίως οι παρεμβάσεις αυτές είναι επώδυνες για τους φτωχούς και τις ευπαθείς ομάδες των λαών της Ευρώπης. Τις επτά αυτές δράσεις για να καταστεί περισσότερο βιώσιμη η Ευρωζώνη περιγράφει η Goldman Sachs στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία της οικονομίας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Στην 34σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο «What makes a monetary union work?» (Τι πρέπει να κάνει μια νομισματική ένωση για να επιτύχει), η Goldman Sachs στοιχειοθετεί τα σημεία που θα πρέπει να προσέχουν οι επενδυτές για να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους υπέρ ή κατά της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι 7 δράσεις είναι οι ακόλουθες και καλό είναι να βλέπουμε τη σημειολογία πίσω από τις λέξεις και τις προτάσεις:
1. Συγχρονισμός των οικονομικών κύκλων των κρατών μελών, έτσι ώστε η νομισματική πολιτική να μπορεί να ταιριάζει σε όλους.
-Πρακτικά δηλαδή ζητά μια ενιαία οικονομική πολιτική που θα καθορίζεται όχι από τα κράτη μέλη ανάλογα με τις επί μέρους ανάγκες, αλλά από τον ισχυρό της Ένωσης που δεν είναι άλλος από τη Γερμανία.
2. Υψηλός βαθμός σύγκλισης της αγοράς εμπορευμάτων, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος του κοινού νομίσματος.
-Να μην παράγει ο καθένας ότι θέλει, αλλά μόνον κατόπιν εγκρίσεως των ισχυρών.
3. Υψηλός βαθμός κινητικότητας του εργατικού δυναμικού, για να βοηθήσουν στην προσαρμογή των υπό κρίση περιοχών.
-Κοινώς να διαλυθούν περεταίρω οι εργασιακές σχέσεις.
4. Υψηλός βαθμός ευελιξίας των μισθών, ώστε να υπάρξουν πραγματικές προσαρμογές των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
-Σε απλά ελληνικά, να κατέβουν ακόμα πιο κάτω οι μισθοί των εργαζομένων.
5. Μηχανισμοί για δημοσιονομικές μεταβιβάσεις.
6. Χρηματοπιστωτική σύγκλιση είτε μέσω ενός ενοποιημένου τραπεζικού συστήματος ,είτε μέσω της μεγαλύτερης ενσωμάτωσης στην αγορά κεφαλαίων, για να καταστεί δυνατός ο μεγαλύτερος επιμερισμός κινδύνου σε ολόκληρη την νομισματική ένωση.
-Ενοποιημένο το τραπεζικό σύστημα για να περάσει εύκολα στα χέρια ξένων επενδυτών
7. Υψηλός βαθμός πολιτικής και θεσμικής ολοκλήρωσης
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η παραπάνω είναι μια απαιτητική λίστα.
Όμως κάθε ένα από τα κριτήρια αυτά είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιβίωση της ζώνης του ευρώ.
Εάν δεν τηρηθούν τότε η Ευρωζώνη είναι απίθανο να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, καταλήγει η Goldman Sachs.
Παράλληλα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, κατά καιρούς σε δηλώσεις του διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές μισθών.
Εκτός κι αν ισχύει η λαϊκή σοφία: «Ο κόσμος το “ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι».
newsbomb.gr
Ζητει δηλαδη, η μαλλον προαναγγελλει και την τυπικως απολυτη υποταγη απαντων υπο το σκηπτρο αυτης και των ομοιων της με υποτιθεμενη συναποφαση των λαων.Διαβαστε προσεκτικα τα 7 σημεια.Πραγματικα "ειναι περιττες οι ευρωεκλογες αφου οι αποφασεις λαμβανονται απο αλλου".Οι ανωτερω ειναι οι πιο προσφατες.Το αρχαιο σχεδιο ολοκληρωνεται.Το πετανε καταμουτρα στους αγραμματους αποβλακωμενους σκλαβους.
ΑπάντησηΔιαγραφή