Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

NEA “ΒΟΜΒΑ” από Στρος Καν για ΓΑΠ! Είχε ανοίξει συζήτηση για το Μνημόνιο από το 2009! (βίντεο)



Έναν διάλογο του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν με τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτει ένα ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2. 
Διαβάστε ένα σημαντικό μέρος του διαλόγου:
ΓΑΠ: Ντομινίκ, απ’ αυτά που βλέπω εδώ, θα έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο του ΔΝΤ

Στρος Καν: Χωρίς αμφιβολία, αλλά εδώ υπάρχει κι ένας επιπλέον παράγοντας που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να μιλήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους σου ώστε να είναι σίγουροι πως το ΔΝΤ θα έρθει να ασχοληθεί με τις υποθέσεις τις Ελλάδας
ΓΑΠ: Α ναι, το πιστεύεις;
Στρος Καν: Ναι, το πιστεύω
 Επίσης:
Τέσσερα χρόνια μετά, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλά για λάθη στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
«Κάναμε κάποια λάθη. Αλλά έπρεπε να σφίξουμε τη βίδα. Όμως μόνο αυτό δεν αρκούσε. Επιβάλαμε στους Ελληνες μια αφόρητη πολιτική, η οποία ακόμη και σήμερα έχει τρομακτικές συνέπειες για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη στάση των δανειστών έναντι της Αθήνας, ο κ. Στρος Καν είπε ότι έκαναν «ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έκανε ο επικεφαλής μιας επιχείρησης όταν αναλαμβάνει μια προβληματική επιχείρηση», καθώς ζητούσαν την αποπληρωμή όλων των προηγούμενων χρεών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπρεπε να γίνει «κούρεμα» του χρέους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.