Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κοιμάται όρθιο το ΥΠΕΞ: Την κατάκτηση της Θράκης από τους Οθωμανούς θα γιορτάσουν οι τουρκόψυχοι στις 15 Ιουνίου!


20140613_539ab4575d050



Όρθιο κοιμάται το Υπουργείο Εξωτερικών του Μπένυ και όλες οι αρμόδιες Αρχές, και ας έβγαιναν άπαντες πριν λίγες μέρες στα κανάλια για τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος που προωθεί το τουρκικό προξενείο. Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι τουρκόψυχοι την προπαγάνδα στην Θράκη. Και μας προκαλούν, αφού σε λίγες μέρες θα γιορτάσουν την… κατάκτηση της Θράκης από τους Οθωμανούς!!! Διαβάζουμε στην τουρκόφωνη Ρόντοπ Ρουζγκαρί:
Στις 15 Ιουνίου θα οργανωθεί στο χωριό Χλόη του δήμου Αρριανών η παραδοσιακά τελούμενη τελετή 40 Κουρμπάνια. Η τελετή που οργανώνεται από την κόσμο της Χλόης είναι ανοιχτή σε όλους. Σε αυτούς που θα μετάσχουν στην τελετή θα προσφερθεί το γνωστό φαγητό της Χλόης ¨Μπακιρλαμά¨
Ο κόσμος της Χλόης οργανώνει αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει και να πληρώσει το χρέος του απέναντι στους μαχητές και τους ήρωες που μας άφησαν την περιοχή αυτή ως πατρίδα.
Τα σαράντα παληκάρια κατά την διάρκεια της κατάκτησης των Βαλκανίων, έδωσαν πολύ σκληρούς αγώνες και κάποιοι εξ αυτών έπεσαν μαχόμενοι γι αυτό τον σκοπό. Μετά λοιπόν από τις νίκες που είχαν αποφασίσαν να το γιορτάζουν με μια τελετή. Αρχικά η γιορτή είχε την ονομασία ¨Γιορτή Ηρώων¨ , έπειτα ¨Κουρμπάνι Ηρώων ¨και έτςι στέφθηκαν οι νίκες εκείνες. Στον καιρό μας η γιορτή γίνεται ετησίως με την επωνυμία ¨σαράντα κουρμπάνια¨. Η γιορτή σε γενικές γραμμές γιορτάζεται 40 μέρες μετά από το Χιντρελέζ της 6ης Μαίου.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.