Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Τορπιλίζεται» η ειρήνευση…

torp_irini

Άνοιγμα νέων μετώπων (Ιράκ) και κλιμάκωση υπαρχόντων. Η περιοχή από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Μέση Ανατολή στο επίκεντρο, όπως είχαμε προβλέψει. Όλο και πιο κοντά σε διαμελισμό η Μέση Ανατολή…
Η στρατηγικά ψύχραιμη στάση της Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας (θυμηθείτε εδώ), έχει δώσει αέρα στο Κίεβο και κάνει μερικούς να νομίζουν ότι η Μόσχα παρατάει τα συμφέροντά της, ξεχνώντας φαίνεται τόσο εύκολα την αστραπιαία προσάρτηση της Κριμαίας. Τόσο πολύ μάλιστα που αξιωματούχοι της φιλοναζιστικής κυβέρνησης του Κίεβο προσπαθούν να «τορπιλίσουν» με ύβρεις κατά του Πούτιν τις διαπραγματεύσεις για μια ομόσπονδη και ουδέτερη Ουκρανία, κάτι που βρίσκει σύμφωνο το Κρεμλίνο.

Η απάντηση της Ρωσίας ήρθε αμέσως με «όπλο», τι άλλο, το φυσικό αέριο. Το ρωσικό αέριο θα ρέει πλέον προς την Ουκρανία μόνο εάν το Κίεβο έχει καταβάλει προπληρωμή, κάτι που ενδεχόμενα συνιστά κλείσιμο της στρόφιγγας. Πάλι βέβαια θα φταίει η «κακή Ρωσία» και όχι οι «τορπιλιστές» των προσπαθειών διπλωματικής επίλυσης που για ακόμη μια φορά έστειλαν ναζί και μισθοφόρους, οι οποίοι επιτέθηκαν στην ρωσική πρεσβεία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας.
Οι αφορμές πολλές για επέμβαση της Ρωσίας, όμως στο Κρεμλίνο δεν βιάζονται, καθώς οι δυνάμεις αυτοάμυνας στις ρωσόφιλες περιοχές αντιστέκονται επιτυχώς στις επιθέσεις του Κίεβο, εφοδιαζόμενες φυσικά από την «Αρκούδα». Επιπλέον, όπως είδαμε, το φυσικό αέριο κάνει καλοκαιριάτικά πολλούς να κρυώνουν, σκεπτόμενοι τις συνέπειες σε περίπτωση διακοπής της ροής του.
Στον αντίποδα οι Αμερικανοί που τώρα ασχολούνται και με το Ιράκ (ακόμα περιμένει η κοινή γνώμη να δει τα περιβόητα χημικά όπλα του πρώην συμμάχου «κακού Σαντάμ», αφορμή για την τότε επέμβαση), όπου ξέσπασε… ξαφνικά γενική αναταραχή με τους ισλαμιστές της ελεγχόμενης από τους παγκοσμιοποιητές Αλ Κάιντα να δρομολογούν εξελίξεις. Έτσι μετά την Συρία και εδώ γινόμαστε μάρτυρες μαζικών σφαγών αντιφρονούντων.
Μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα οι Τούρκοι βλέπουν άλλο ένα μέτωπο να αρχίζει δίπλα στα σύνορά τους, μετά και την Συρία. Και στις δύο περιπτώσεις μάλιστα οι Κούρδοι θα έχουν την ευκαιρία, σε περίπτωση διαμελισμού είτε Συρίας είτε Ιράκ, να κηρύξουν κρατική οντότητα, καθώς συνήθως οι συγκρούσεις επιτρέπουν τέτοιου είδους εδαφικές ανακατατάξεις. Σε επιφυλακή και το Ιράν για τους σιϊτικούς πληθυσμούς στο Ιράκ.
Η Μέση Ανατολή διαμελίζεται λοιπόν και εκείνη, αφού το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών προβλέπει μικρά και πλήρως ελεγχόμενα κρατίδια (θυμηθείτε εδώ). Ωστόσο οι Αμερικανοί δεν βρίσκονται μόνοι τους και το pax americana σε όλον τον κόσμο έχει μπει για τα καλά στο συρτάρι, καθότι Ρωσία και Κίνα (δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί η αχανής αυτή χώρα που παραμένει απρόβλεπτη) δηλώνουν παρούσες.
Έτσι λοιπόν το παγκόσμιο τραπέζι διαπραγματεύσεων γεμίζει και με το θέμα του Ιράκ. Πάντως παρατηρούμε να ανοίγονται ταυτόχρονα πολλά μέτωπα, ακριβώς όπως έχει προβλέψει η ιστοσελίδα μας , σε σχέση με τον άξονα Μαύρη Θάλασσα – Στενά –  Αιγαίο – Αν. Μεσόγειος – Μέση Ανατολή. Υπό αυτές τι συνθήκες, για πόσο ακόμα θα λειτουργεί άραγε η διπλωματία ως μέσο επίλυσης των διαφορών;
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.