Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο όταν τους είπε πως δεν πιστεύει στο Ισλάμ..



Η οικογένεια ενός Νιγηριανού τον έκλεισε σε ψυχιατρείο όταν εκείνος τους δήλωσε ότι δεν πιστεύει στον Θεό, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον δικηγόρο του.
Ο χημικός μηχανικός Μουμπάρακ Μπάλα ζει στη βόρεια Νιγηρία, στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο, η οποία από το 2000 έχει υιοθετήσει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο σαρία.

Η οικογένεια του Μουμπάρακ τον κατηγορεί για «αποστασία», δηλαδή άρνηση της ισλαμικής πίστης, που με βάση τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο.
Ο Μοχάμαντ Σέχου Μπέλο, ο δικηγόρος του 29χρονου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο πατέρας του πελάτη του, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, τον έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική, παρά τη θέλησή του.
«Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ο προς το παρόν Μπάλα χρειάζεται ψυχιατρική θεραπεία. Όμως εκείνος επιμένει ότι είναι μια χαρά και ότι τα φάρμακα που του χορηγούν τον αρρωσταίνουν», προσέθεσε.
Ο κ. Μπέλο συμπλήρωσε ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να πετύχει την απελευθέρωση του πελάτη του από το νοσοκομείο.
Η εν λόγω υπόθεση εξετάζεται επίσης από τη Διεθνή Ένωση Ανθρωπιστικών Μελετών και Ηθικής.
exomatiakaivlepo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.