Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Οι δημόσιες απειλές του Γιαρός για ανατίναξη των αγωγών 16/03/04

Οι δημόσιες απειλές του Γιαρός για ανατίναξη των αγωγών
16/03/04
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο αρχηγός του Pravy Sektor ( Δεξιός Τομέας ),Dmitry Yarosh είχε δηλώσει στις 17 Μαρτίου στο International Business Times ότι δεν θα διστάσει να ανατινάξει τον προσοδοφόρο αγωγό αερίου της Ρωσίας που περνάει μέσα από την Ουκρανία για να καταλήξει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης(Διασιβηριακός αγωγός).

Σήμερα το BBC World News επιβεβαιώνει ότι κάποιοι αγωγοί ανατινάχθηκαν κοντά στην περιοχή Poltava (στην Κεντρική Ουκρανία).Οι αρχές του Κιέβου κατηγορούν τους αποκαλούμενους τρομοκράτες (ρωσόφωνους)  ότι ευθύνονται για την έκρηξη.Ωστόσο πρόκειται για ασύστολο ψεύδος καθώς η περιοχή Poltava είναι εκτός ελέγχου της Λαικής Δημοκρατίας του Donbass.Άλλωστε οι ρωσόφωνοι δεν έχουν κανένα λόγο να πλήξουν  την οικονομία της Ρωσίας.Ήδη από τη Δευτέρα η ρωσική Gazprom είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει την παροχή αερίου στην Ουκρανία λόγω ανεξόφλητων χρεών προς την εταιρεία.
Πίσω  από αυτήν την ενέργεια δεν κρύβεται μόνο η πρόθεση στέρησης εσόδων για τη Ρωσία από τη μη  διοχέτευση αερίου στις Ευρωπαικές χώρες αλλά και τα συμφέροντα των ΗΠΑ που δεν επιθυμούν η Ρωσία να διαθέτει το status μιας ενεργειακής υπερδύναμης.
Πολλοί εκτιμούν ότι οι εγκαταστάσεις του αγωγού αερίου όχι μόνο έπαψαν την παροχή στην Ουκρανία αλλά σε λίγο θα πάψουν να υφίστανται και υλικοτεχνικά.
Βίντεο από την ανατίναξη:
 
dimpenews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.