Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ των ιρακινών δυνάμεων! Ελεύθερο και πάλι το Τικρίτ



ιρακινοί στρατιώτες στο Τικρίτ
Του Στρατή Μαζίδη
Πρώτη μεγάλη νίκη των ιρακινών δυνάμεων οι οποίες με τη συνεπικουρία χιλιάδων ένοπλων εθελοντών ανακατέλαβαν και ελέγχουν πλήρως την πόλη Τικρίτ στο βόρειο Ιράκ από την ISIL.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας σύμφωνα με το PRESS TV μεταφέρουν την πληροφορία πως και ο εναέριος χώρος της πόλης ελέγχεται πάλι από την ιρακινή πολιτεία.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση κατά των μαχητών takfiriαπό τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις ενώ η εξέλιξη αυτή μπορεί να διευκολύνει την πορεία του ιρακινού στρατού προς τη Μπαϊζί (Baiji) και τη Μοσούλη.
Πέραν τούτου, ένα ακόμη πλήγμα για την ISIL και στα περίχωρα της Σαμάρα καθώς απροσδιόριστος αριθμός μαχητών σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 οχήματα που ανήκουν στους τρομοκράτεςκαταστράφηκαν.
Ωστόσο οι μαχητές ISIL έχουν απαγάγει δεκάδες σιίτες πολίτεςκαταστρέφοντας αρκετούς τόπους λατρείας στο βόρειο Ιράκ ενώ σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι μαχητέςtakfiri επιτέθηκαν σε δυο σιίτικα χωριά κοντά στην πόλη της Μοσούλης, υποχρέωσαν στην εγκατάλειψή τους και απήγαγαν τουλάχιστον 40 άνδρες.
Παρόλα αυτά οι ιρακινές δυνάμεις έχουν επιτύχει και άλλες σημαντικές νίκες σε διάφορα μέτωπα αποθώντας τους ισλαμιστές και ανακαταλαμβάνοντας διάφορους τομείς.
Η ISIL εξακολουθεί να επιμένει στον όρκο της για προέλαση προς τη Βαγδάτη την ώρα που ο ιρακινός πρωθυπουργός Αλ Μαλίκι απευθύνει κάλεσμα για οριστική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.