Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εμμένει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Έρογλου


eroglou
Ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε πως δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος μέχρι στιγμής στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες και οι προσπάθειες συνεχίζονται, την ίδια ώρα που η Άγκυρα αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι η στάση που τηρεί η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι σκληρή και είπε ότι μια βιώσιμη λύση θα επιτευχθεί μόνο εάν ληφθούν υπόψη οι “πραγματικότητες” στο νησί.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είναι απαραίτητο όπως υπάρξει λύση στη βάση δύο «συνεταιρικών κρατών», κάτι που θα μετατρέψει την ελεύθερη Κύπρο σε κοινότητα, έρμαιο των τουρκικών συμφερόντων.
Οι «πραγματικότητες» που επικαλείται συνεχώς ο κ. Έρογλου είναι η αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής, δηλαδή η παραμονή εποίκων και η κατοχή των ελληνοκυπραικών περιουσιών, παράλληλα με την αναγνώριση των παράνομων αποφάσεων του ψευδοκράτους. Η ελληνοκυπριακή πλευρά φέρεται να έχει αποκλείσει τέτοιου είδους αποδοχή «πραγματικοτήτων» τονίζοντας πως η μόνη πραγματικότητα στο νησί είναι η κατοχή του 37% των εδαφών της Κύπρου από τον Τουρκικό στρατό.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.