Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Άλλη μια "κατραπακιά" στον Νταβούτογλου: Οι δυνάμεις του ταξιάρχου Χάφτερ, ζητούν από τους Τούρκους να εγκαταλείψουν τη Λιβύη



Με πρωτοβουλία του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στη Λιβύη, δυο τουρκικά κυβερνητικά αεροσκάφη μετέφεραν διακόσια εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, τα οποία παραδόθηκαν στους εξεγερμένους. Ένας από τους στόχους του Νταβoύτογλου ήταν να εξασφαλίσει την ευνοϊκή για τα τουρκικά συμφέροντα στάση της λιβύης στο θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ελλάδα.

Μάλιστα, μετά την επικράτηση των εξεγερμένων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τότε ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλου στην Τρίπολη της Λιβύης, ο Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Λιβύης Μ. Αμπντελαζίζ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι η Λιβύη θα διαβουλευθεί ΚΑΙ με την Τουρκία, στο ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ελλάδα, δίνοντας στην ουσία δίκιο στις τουρκικές θέσεις.
Τώρα, μετά από τρία χρόνια, οι δυνάμεις του ταξιάρχου Halife Hafter', που επιχειρούν να ελέγξουν την ανατολική Λιβύη, όπου και τα σημαντικότερα αποθέματα πετρελαίου, έδωσαν διορία 48 ώρες στους πολίτες της Τουρκίας και του Κατάρ να εγκαταλείψουν την περιοχή που εκτείνεται από την ανατολική συνοριακή πύλη Emsa'ad μέχρι την πόλη της Σύρτης.
Οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του Χάφτερ δήλωσαν ότι οι πολίτες των προαναφερθεισών χωρών που δραστηριοποιούνται στην ως άνω περιοχή ξάνουν κατασκοπία εις βάρος της χώρας και ότι όποιος συλλαμβάνεται μετά από 48 ώρες, θα τίθεται υπό κράτηση.
Να σημειωθεί ότι ήδη το τουρκικό ΥΠΕΞ ζήτησε από τους Τούρκους να μην επισκέπτονται την ως άνω περιοχή, ενώ το Γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Βεγγάζη έχει κλείσει από τις 14 Ιουνίου 2014.
Πηγή: http://www.internethaber.com/turk-vatandaslarina-48-saat-sure-terk-edin-688265h.htm
infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.