Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Θράσος Ερογλου: Εμείς δεν είμαστε μειονότητα!

ero

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι αν η ελληνοκυπριακή πλευρά βλέπει τους Τούρκους της Κύπρου ως μειονότητα και δεν θέλει να τους δώσει τα δικαιώματά τους, τότε δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

O κ. Έρογλου δήλωσε ότι κάθισε στο τραπέζι των
διαπραγματεύσεων ως ηγέτης με βούληση για λύση και ότι εργάζεται για επίτευξη λύσης η οποία θα γίνει αποδεκτή. Πρόσθεσε ότι επιθυμεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει «στους δύο λαούς», κατά την έκφρασή του, να ζουν με ειρήνη και ηρεμία.
Αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κοινό έδαφος με τους Ελληνοκύπριους ώστε να ζήσει ο ένας δίπλα στον άλλο, ο κ. Έρογλου είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά που είναι μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί κάτι τέτοιο ή όχι.
olympia.gr

1 σχόλιο:

  1. Εχω την εντυπωση οτι ητουρκικη πλευρα ειναι συστηματικα οσο πιο προκλητικη γινεται ακριβως για να μην επιτρεψει καμμια συνδιαλλαγη.Μολις η θλιβερη ελληνοκυπριακη πλευρα διξει οτι ακομη ανεχεται, εκεινοι ξεσαλωνουν με εξευτελιστικες προκλησεις ωστε να φοβηθει τον ιδιο του το λαο ο συνομιλητης τους. Ζητουν γρηγορη και οριστικη λυση που θα διευκολυνει σε πολλα Τουρκους Γερμανους και ΗΠΑ.Κοσκινιζουν τη στιγμη σε σχεση με Ελλαδα και Ρωσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.