Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δια χειρός Σαμαροβενιζέλων: Η Ελλάδα διατηρεί το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης της Ε.Ε.!


ανεργιααα

Σύμφωνα με την τριμηνιαία επισκόπηση της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι ακόμη η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης επί του πληθυσμού που φτάνει το 53,2%, ενώ στη Σουηδία, που έχει την καλύτερη επίδοση, το ποσοστό ήταν 79,6% το τρίτο τρίμηνο του 2013.
Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, τον Απρίλιο του 2014 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 18 χώρες και αυξήθηκε σε 10 χώρες. Η ανεργία μειώθηκε περισσότερο στην Ουγγαρία (2,6%), στην Πορτογαλία (2,1%) και στην Ιρλανδία (1,7%) ενώ σε μικρότερο βαθμό μειώθηκε στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Παράλληλα, το τελευταίο τρίμηνο του 2013 το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε σε 15 κράτη-μέλη και μειώθηκε σε 12, σε ετήσια βάση. Στην Ελλάδα η μείωση ήταν 2,1% και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη μείωση στην Κύπρο (3,1%).
Εξάλλου, το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που δηλώνουν έτοιμοι να εργασθούν σε άλλο κράτος-μέλος αυξήθηκε από 27% το 2011 σε 29% το 2013, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 28% σε 25%. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται την ίδια περίοδο στην Κύπρο όπου από 20% το εν λόγω ποσοστό ανήλθε στο 35%.
Από την έκθεση προκύπτει ακόμη ότι στην Ελλάδα το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 2,9% (στην Κύπρο 2,7%). Πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες μειώσεις έναντι μικρής αύξησης που σημειώθηκε στις χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η αγορά εργασίας της ΕΕ ανακάμπτει σταδιακά και για πρώτη φορά από το 2011 το ΑΕΠ, η απασχόληση και τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξάνονται.
Ωστόσο, η μακροχρόνια ανεργία εξακολουθεί να διογκώνεται, ενώ η κατάσταση των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα δεν έχει βελτιωθεί.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.