Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ρωσικός αγωγός στην Βουλγαρία;: Πτώχευση τράπεζας και ετοιμάζουν βοήθεια από ΔΝΤ. Και οι μυστικές υπηρεσίες στην έρευνα για τις τράπεζες

«Βοήθεια από το ΔΝΤ για το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας»

Σχόλιο ΛΦ: Κανείς δεν συνδυάζει τα οικονομικά γεγονότα στην Βουλγαρία με την απόφαση της να  περάσει ο ρωσικός αγωγός south stream. (η Βουλγαρία ήρθε σε σύγκρουση με ΕΕ, πριν μερικές εβδομάδες υπό την πίεση αμερικανών γερουσιαστών έκανε πίσω και πριν λίγες ημέρες αποφάσισε ξανά να περάσει ο αγωγός. Καταλαβαίνετε τι πιέσεις υπάρχουν από Δύση και Ρωσία). Αφού λοιπόν αποφάσισε να περάσει ο αγωγός, πτώχευσε μία τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα της είναι υπό κατάρρευση. Και τώρα έρχεται ο Μπορίσοφ να πει ότι χρειάζονται ΔΝΤ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι αν μπει το ΔΝΤ, αγωγός δεν θα γίνει ποτέ.
Αν πιστεύει κάποιος πως ήταν τυχαία η πτώχευση της τράπεζας, τότε είναι αφελής. Θα είναι ο δούρρειος ίππος για να μπει το ΔΝΤ. Οι Βούλγαροι όμως δεν περιμένουν τίποτα από την Δύση αλλά κοιτάνε Ρωσία όλο και πιό πολύ. Και με 1 εκ. τουρκόφρονες μουσουλμάνους στα νότια σύνορα της, να ζητάνε όλο και περισσότερα τζαμιά και να τσεπώνουν χρήματα από την μαμά τουρκία, είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθούν για την αποσταθεροποιήση της Βουλγαρίας, αν η Βουλγαρία επιλέξει Ρωσία. Δείτε τις παρακάτω σημερινές ειδήσεις.

«Βοήθεια από το ΔΝΤ για το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας»

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Bουλγαρίας Boyko Borisov ζήτησε προσφυγή της Βουλγαρίας στο ΔΝΤ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας.
Ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος GERB σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η χώρα θα πρέπει να απευθυνθεί στο ΔΝΤ για δανεισμό μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη στήριξη του τραπεζικού της συστήματος.
«Το ερώτημα δεν είναι το αν, αλλά το πότε και πώς θα καλέσουμε το ΔΝΤ» είπε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό ραδιόφωνο.
Κατά την άποψη του κ. Borisov, το ποσό δανεισμού που απαιτείται φτάνει τα 5 με 6 δισεκατομμύρια δολάρια (2,5 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ).
Βέβαια, όταν το GERB ήταν στην εξουσία της χώρας, από το 2009 ως το 2013, η στάση του ήταν κατά του δανεισμού της Βουλγαρίας και της συσσώρευσης χρέους, για να διατηρηθούν οι βασικοί μακροοικονομικοί δείκτες σε ένα καλό επίπεδο, καθώς και η δημοσιονομική σταθερότητα.
Η Βουλγαρία βρίσκεται υπό την εποπτεία νομισματικού συμβουλίου, ύστερα από τη μεγάλη κρίση που ταρακούνησε την οικονομία της χώρας το 1996.
Έκτοτε η δημοσιονομική πολιτική της Βουλγαρίας προήγαγε τη σταθερότητα στο οικονομικό και τραπεζικό σύστημα - μια κατάσταση που διαταράχθηκε από τις φήμες που οδήγησαν στην τωρινή κρίση.
zougla.gr

Βουλγαρία: Και οι μυστικές υπηρεσίες στην έρευνα για τις τράπεζες

Βουλγαρία: Και οι μυστικές υπηρεσίες στην έρευνα για τις τράπεζες  Σαφή κατεύθυνση σχετικά με την ταυτότητα αυτών που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις βουλγαρικές τράπεζες ακολουθούν οι έρευνες των αρχών της χώρας, όπως ανακοίνωσαν Βούλγαροι αξιωματούχοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου Ειδήσεων της Σόφιας.
Αυτό έγινε γνωστό έπειτα από έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Tsvetlin Yovchev, ο γενικός εισαγγελέας Sotir Tsatsarov και ο επικεφαλής της βουλγαρικής Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS) Vladimir Pisanchev.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της DANS και συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης η οποία περιγράφεται ως προσπάθεια αποσταθεροποίησης του βουλγαρικού τραπεζικού συστήματος.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ούτε έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα των αποστολέων των e-mails και των ανώνυμων SMS που καλούσαν τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του από τη First Investment Bank και διέδιδαν φήμες περί κατάρρευσης.
Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα για το θέμα, που περιλαμβάνει και ενέργειες κατά της Corporate Commercial Bank (KTB), οι οποίες υποχρέωσαν την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας να αναλάβει τον έλεγχο της τράπεζας.
Στο μεταξύ, η DANS έχει δώσει στη δημοσιότητα τηλεφωνικούς αριθμούς προκειμένου όσοι διαθέτουν σχετικές πληροφορίες να επικοινωνούν με τις αρχές.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.