Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τουρκοκύπριοι: «Ελληνική φαντασίωση» ο αγωγός Φυσικού Αερίου προς Ελλάδα. Ο Βενιζέλος κοιμάται και οι Τουρκ…αλβανοί κάνουν πάρτυ!


Οζερσάι: «Ελληνική φαντασίωση» αγωγός Φυσικού Αερίου προς Ελλάδα - Μανιάτης: Αρχίζει σύντομα η τεχνοοικονομική μελέτη του έργου

Τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, ενός ομολογουμένως αξιότατου υπουργού που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια τον θώκο του, ανεξαρτήτως Κυβερνήσεως, ήρθε να αντικρούσει ο Τ/κ διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι, αναφορικά με την δυνατότητα διοχεύτευσης Φ.Α. από Κύπρο μέσω υποθαλάσσιου αγωγού στην Ελλάδα και από 'κει στην υπόλοιπη Ε.Ε.

Ένας αγωγός ανατολικής Μεσογείου που θα διοχετεύει το φυσικό αέριο από την περιοχή της Κύπρου στην Ελλάδα είναι δύσκολο να κατασκευαστεί και σε σχέση με άλλους αγωγούς στην περιοχή έχει μικρή ανταγωνιστική δύναμη και οι ειδικοί λένε ότι είναι μια φαντασίωση, δήλωσε ο Τ/κ διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι σχολιάζοντας στην Κίπρις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Ενέργειας, Ιωάννη Μανιάτη ότι θα αρχίσει σύντομα η τεχνοοικονομική μελέτη του έργου. Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας δήλωσε από την Κύπρο που βρισκόταν, ότι είναι εφικτό ο αγωγός Φυσικού Αερίου να περνά από Ισραήλ,  Κύπρο και από εκεί σε χερσαίες χώρες της ΕΕ μέσω Ελλάδας.
Το έργο αυτό δεν είναι κάτι νέο, ανέφερε ο κ. Οζερσάι προσθέτοντας ότι ήταν από την πρώτη μέρα στην ημερήσια διάταξη, αλλά όλοι παραδέχθηκαν ότι έχει πολλά μειονεκτήματα.
Το έργο, συνέχισε, δεν θα συμβάλλει στην περιφερειακή συνεργασία, παρά θα δεσμεύσει την “Βόρεια Κύπρο”. “Δεν νομίζω ότι είναι μια εναλλακτική λύση.
Όταν το συγκρίνεις με άλλες επιλογές για το Ισραήλ και την Κύπρο, τότε δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Τα έργα που θα συμβάλουν στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι αυτά που έχουν μια αμοιβαία εξάρτηση. Τα έργα που αφορούν περισσότερα μέρη είναι πιο λογικά”. Σημείωσε δε ότι αυτό το έργο είναι πολύ δαπανηρό και επικίνδυνο και οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι εφικτό.
Ο λόγος που το θέμα ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα, υποστήριξε ο κ. Οζερσάι, είναι επειδή αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής προσπάθειας προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει πλεονεκτήματα σε άλλα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
newsit.com.cy

Ο Βενιζέλος κοιμάται και οι Τουρκ…αλβανοί κάνουν πάρτυ!

eroglou1
Οταν ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος  ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα κρατήσει την καρέκλα του και πως θα βολέψει περισσότερους δικούς του στην κυβέρνηση λογικό είναι να στήνουν πάρτυ οι εχθροί της πατρίδας μας. Ενα ακόμη σίριαλ είχε προωταγωνιστές Αλβανούς και Τούρκους.
Οπως  ανακοίνωσαν αμφότεροι για το
έργο μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω της Αλβανίας, ενημέρωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της χώρας Ντόριαν Ντούκα τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι πολλοί τώρα καταλαβαίνουν τη σημασία του να ενώσει η ΕΕ δυνάμεις με την Τουρκία για την δημιουργία του νότιου αγωγού μεταφοράς αερίου, που θα βοηθήσει τις δύο κοινότητες (!) στην Κύπρο να επωφεληθούν από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Ο κ. Έρογλου υπενθύμισε ότι ο Αλβανός αξιωματούχος είναι απόφοιτος του λεγόμενου «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου του ψευδοκράτους και εξέφρασε την ικανοποίησή του όταν απόφοιτοι «πανεπιστημίων» στα κατεχόμενα φτάνουν σε τόσο υψηλές θέσεις. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της οικονομίας και της εξωτερικής σας πολιτικής, ανέφερε ο κ. Ντούκα, λέγοντας πως οι καλύτεροι πρεσβευτές του ψευδοκράτους είναι οι απόφοιτοι των «πανεπιστημίων». Σημείωσε ότι Τουρκία, Αλβανία και ολόκληρη η Κύπρος πρέπει να ενώσουν δυνάμεις αυξάνοντας την διπλωματία της ενέργειας και της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη. Ο Αλβανός Υπουργός αποφοίτησε από το τμήμα διεθνών σχέσεων της σχολής οικονομίας και επιχειρήσεων του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου (DAÜ) στην Αμμόχωστο. Στην συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη τον συνόδευε ο «πρύτανης» του «πανεπιστημίου» Αμπντουλάχ Οζτοπράκ.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.