Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Οικογένεια θέλει να παντρέψει 10χρονο παιδάκι με τον βιαστή του!

AFGHANISTAN-ELECTION

Ο όρος “Μουλλάχ”,ο τίτλος,που δίνεται στον ισλαμικό κλήρο, προέρχεται από την αραβική λέξη “Mawla”, που σημαίνει «κύριος» και «κηδεμόνας.” ‘Ενας μουλλάχ στο Αφγανιστάν βίασε ένα κοριτσάκι ηλικίας 10 χρονών,ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για συνουσία ΜΕ την συναίνεση του παιδιού.Τώρα η οικογένεια του κοριτσιού θέλει να το δολοφονήσει στα πλαίσια των “εγκλημάτων τιμής”.

 Ο βιασμός έλαβε χώρα στην ιερότητα του τεμένους και ο κατηγορούμενος που ήταν ένας αξιοσέβαστος μουσουλμάνος σύμφωνα με τα κριτήρια του Ισλάμ,επέμενε πως επρόκειτο για συναινετικό σεξ.
Όμως, το θύμα ήταν μόνο 10 ετών. Και μια ακόμη πληροφορία: Οι αρχές ανέφεραν ότι μέλη της οικογένειας του παιδιού σχεδίαζαν φανερά να διαπράξουν έγκλημα τιμής κατά της νεαρής κοπέλας.Με αυτή τη δικαιολογία ο βιαστής του παιδιού προσφέρθηκε να παντρευτεί το θύμα του για να το “σώσει”! <!more>
 Αυτή την τελευταία εβδομάδα, το απίστευτο αυτό θέμα έγινε ακόμη χειρότερο. Την Τρίτη, οι τοπικές αστυνομικές αρχές πήραν τη νεαρή ανήλικη από το καταφύγιο που της είχε δοθεί και την επέστρεψαν στην οικογένειά της, παρά τις ενστάσεις από διάφορα σωματεία γυναικών ότι ήταν πιθανό να σκοτωθεί.
 Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.Η επικεφαλής των Γυναικείων Σωματείων του Αφγανιστάν που είχε προσφέρει κατάλυμα στο κορίτσι,η Δρ Hassina Sarwari,αναγκάστηκε να κρυφτεί εφόσον η οικογένεια του θύματος και άλλοι μουλλάχ,απειλούσαν ότι θα την δολοφονήσουν.Επίσης οι συγγενείς της κοπέλας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την σοβαρότητα του  εγκλήματος υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν πολύ μεγαλύτερο από 10 ετών.Η γιατρός που προστάτευε το παιδί είπε ότι ήθελε να φύγει από το Αφγανιστάν φοβούμενη για την σωματική της ακεραιότητα.
Ο επικεφαλής του γραφείου των γυναικών που χειρίζεται τέτοιου είδους υποθέσεις,ο Nederah Geyah, ο οποίος αγωνίστηκε ενεργά για να είναι ασφαλές το νεαρό κορίτσι και μακριά από την οικογένειά του, παραιτήθηκε στις 21 Μαΐου και μεταφέρθηκε σε άλλο μέρος της χώρας.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο κρούσμα βίας δεν αποτελεί απλά μια παρεκκλίνουσα θηριωδία,αλλά ένα περιστατικό από τα πολλά που συμβαίνουν καθημερινά στο Αφγανιστάν.Ίσως τελικά “η θρησκεία της ειρήνης” να μην λειτουργεί με τόσο ειρηνικό τρόπο αλλά το αντίθετο…
Πηγή:Rightwing News
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.