Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Συντονισμένος σχεδιασμός για επίθεση Ουκρανίας & Μολδαβίας στην 14η ρωσική Στρατιά

UkraineEnisxyseisTankL


ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ – ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΑΦΡΟ 450 ΧΛΜ. ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ!


Ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας η εσκαφή μεγάλης τάφρου μήκους 450 χλμ, μεταξύ της χώρας και της Υπερδνειστερία η οποία θα εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με την Μολδαβία,με αντικειμενικό στόχο να μπλοκαριστεί τυχόν προέλαση της 14ης ρωσικής Στρατιάς από τα δυτικά της Ουκρανίας, αλλά στην ουσία Ουκρανοί και Μολδαβοί θα επιχειρήσουν να ανοίξουν δεύτερο μέτωπο στην Ρωσία στα δυτικά της Ουκρανίας, μόλις «τελειώσουν» όπως υπολογίζουν με τους ρωσόφωνους της Ανατολικής Ουκρανίας.

Γιατί το επιδιώκουν αυτό; Γιατί ξέρουν ότι μεταξύ της φίλα προσκείμενης στην Ρωσία, Υπερδνειστερίας και των ρωσόφωνων πληθυσμών της νότιας Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την συνένωσή τους σε περίπτωση που η 14η Στρατιά αποφασίσει να προελάσει αν η Μολδαβία κάνει πράξη της απειλήτης να εισβάλει στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας.
Όπως αποκάλυψαν οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Μολδαβίας με επικεφαλής τον Victor Selin η χώρα τους προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία σε συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί αξιωματικοί ως εκπαιδευτές βρίσκονται συνεχώς στη Μολδαβία, για να προετοιμάσουν τις ΕΔ της χώρας για πολεμικές επιχειρήσεις.
«Μετά την ανακοίνωση ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον στρατιωτικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών και την απόφαση της Ουκρανίας σχετικά με τη στρατιωτική κινητοποίηση, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο στρατός μας ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία, σε συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία. Αυτό επιβεβαιώνεται από την ουκρανική απαίτηση για απόσυρση ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων από την Υπερδνειστερία, γεγονός που υποστηρίζει και ο «Δεξιός Τομέας»», δήλωσε Schelin.
Επίσης για πρώτη φορά η Μολδαβία κατηγόρησε την Ρωσία για «κατάφωρη παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας» την στιγμή που η Υπερνδειστερία αποσχίστηκε μετά τον πόλεμο του 1992 και έχει ανακηρυχθεί ως ανεξάρτητο κράτρος.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε από τον πρόεδρο της Μολδαβίας Τιμόφτι κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κισινάου με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ Hugh Bailey.
«Η παρουσία στο έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, δύναμης της 14ης ρωσικής Στρατιάς χωρίς τη συγκατάθεση των συνταγματικών αρχών της Μολδαβίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ουδετερότητας της Μολδαβίας και με την ενεργεία αυτή η Ρωσία δεν εκπληρώνει τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη το 1999, μια συμφωνία που αναφέρει ρητά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και πυρομαχικών από τη Μολδαβία».
Με την μόνη διαφορά ότι πλέον η Υπερδνειστερία έχει ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος και έχει επίσημα ζητήσει να ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Αρα μόνο τυχαία δεν έγινε η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου και επικεφαλής του ουκρανικοού Σώματος Στρατού στην μεθόριο με την Υπερδνειστερία, Vladimir Kachanovetsky,
«Η τάφρος θα εμποδίσει τυχόν επιθετική κίνηση από την πλευρά της Υπερδνειστερίας αφού θα είναι αδύνατον να την περάσουν μονάδες με βαρύ εξοπλισμό. Επίσης θα παρεμποδιστεί και το λαθρεμπόριο» υποστήριξε ο V.Kachanovetsky.
Οι ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι πλέον θα προκαλέσουν ευθέως την Ρωσία στην περιφέρειά της με ένοπλες συγκρούσεις οι οποίες θα απαιτήσουν πολύ πιο ενεργό συμμετοχή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από αυτή που συνέβη στην Κριμαία…
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.