Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Αφήστε τη Γάζα να ζήσει»: Ογκώδη συλλαλητήρια σε όλο τον κόσμο ενάντια στη σιωνιστική κτηνωδία! (φωτό+βίντεο)

«Αφήστε τη Γάζα να ζήσει»: Ογκώδη συλλαλητήρια σε όλο τον κόσμο ενάντια στη σιωνιστική κτηνωδία! (φωτό+βίντεο)

Εκατοντάδες διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα, έκαψαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν σε μια συναγωγή, στη διάρκεια αντι-ισραηλινής διαδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Ταυτόχρονα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε ειρηνικές πορείες εναντίον του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο.
Παρά την απαγόρευση από τις αρχές, οι Γάλλοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία διαμαρτυρίας  κατά του Ισραήλ στο προάστιο Sarcelles, το οποίο ονομάζεται «Μικρή Ιερουσαλήμ», λόγω της μεγάλης κοινότητας Εβραίων που διαμένει εκεί.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, ενώ δεκάδες από αυτούς έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές φώναζαν: «F *** Ισραήλ!» και «Ισραήλ δολοφόνε.»
διαδ2
Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων, ενώ τουλάχιστον 13 διαδηλωτές συνελήφθησαν.
Τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, η οποία διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στην κατοικία του Προέδρου της χώρας.
AUSTRIA-PALESTINE-ISRAEL-PROTEST
Στο Άμστερνταμ, περίπου 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε τον πόλεμο» και «Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου».
«Όλο αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Σκοτώνονται αθώα παιδιά», δήλωσε ένας διαδηλωτής στο Γαλλικό Πρακτορείο.
-
Στις ΗΠΑ διοργανώθηκαν επίσης ογκώδη συλλαλητήρια εναντίον του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσκίσκο και το Σικάγο.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο του Ισραήλ στο Σικάγο, απαιτώντας να σταματήσει η στρατιωτική δράση του Ισραήλ στη Γάζα.
Σε απάντηση, το Γενικό Προξενείο εξέδωσε ανακοίνωση για την υπεράσπιση της στρατιωτικής επιχείρησης.
«Σήμερα είναι μια τραγική μέρα», αναφέρει η δήλωση. «13 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια αμάχων και στις δύο πλευρές. Η Χαμάς συνεχίζει να επιτίθεται βάναυσα εναντίον 6 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ και θέτει του Παλαιστίνιους σε κίνδυνο. Πρέπει να τη σταματήσουμε».
Pro-Palestine supporters, protesting against violence in the Gaza strip, march on Wilshire Boulevard in Los Angeles, California
Περίπου 2.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ, διαμαρτυρόμενοι για την ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα. Στη διαδήλωση οι γονείς είχαν πάρει μαζί και τα παιδιά τους.
«Είμαι εδώ ως μία μητέρα, για να βοηθήσω να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει στη Γάζα», δήλωσε μία Αυστραλή στο Associated Press.
«Το μόνο που βλέπουμε είναι γυναίκες και παιδιά να δολοφονούνται, σπίτια να καίγονται και οικογένειες να εξαφανίζονται», πρόσθεσε η ίδια.
The Australian Palestinian community holds a protest against Israel's military action in Gaza, in Sydney
Εκατοντάδες, κυρίως μουσουλμάνοι Ιορδανοί διαδηλωτές, έκαψαν ισραηλινές σημαίες στο Αμμάν την Κυριακή, αναφέρει το Reuters.
Επίσης, ακτιβιστές οργάνωσαν μια διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό, στο Λίβανο. Οι συμμετέχοντες έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων.
LEBANON-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-DEMOMOROCCO-PALESTINIAN-GAZA-ISRAEL-CONFLICT-DEMOPALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-GAZA-DEMOTHAILAND-ISRAEL-PALESTINIAN-CAZA-UNREST

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.