Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Υποτροφίες σε αντάλλαγμα φιλο-ισραηλινής προπαγάνδας


Σχόλιο : Είδηση που έρχεται να επιβεβαιώσει την έκταση που έχει πάρει στις δυτικές κοινωνίες (και όχι μόνο) η ισραηλινή προπαγάνδα με σκοπό να δικαιολογήσει (μεταξύ άλλων) την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων. Το κράτος-τρομοκράτης Ισραήλ έχει φτάνει τα επίπεδα της άθλιας προπαγάνδας (hasbara) στα ύψη εντάσσοντας σε αυτή ακόμα και φοιτητές ώστε ο σιωνιστικός ρατσισμός που επιβάλλει να “πουλιέται” στα αυτιά των λαών ως “αυτοάμυνα” ή “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” της Χαμάς.

Πηγή:Ben Lynfield, «Students Offered Grants if they Tweet Pro-Israeli Propaganda» (Global Research, July 16, 2014)
Υποτροφίες σε φοιτητές, εφόσον tweeτάρουν φιλο-ισραηλινή προπαγάνδα

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2013, αλλά είναι ακόμα πιο επίκαιρο σήμερα, καθώς ο κόσμος βλέπει με τα μάτια του περισσότερες επιθέσεις στη Γάζα και μία σημαντική προπαγανδιστική επιχείρηση από το Ισραήλ.
Σε μια εκστρατεία να βελτιώσει την εικόνα της στο
εξωτερικό, η Ισραηλινή κυβέρνηση σχεδιάζει να παρέχει υποτροφίες σε εκατοντάδες φοιτητές στα εφτά πανεπιστήμιά της ως αντάλλαγμα της δημιουργίας από μεριάς τους φιλο-Ισραηλινών tweets  και ποστ στο Facebook στο ξένο κοινό.
Οι φοιτητές που θα κάνουν τα ποστ δεν θα αποκαλύπτουν online ότι χρηματοδοτούνται από την Ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με την αρθρογραφία σχετικά με το σχέδιο που αποκάλυψε η εφημερίδα Haaretz.
Το γραφείο του Προέδρου Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που θα επιβλέπει το πρόγραμμα, επιβεβαίωσε την έναρξη του και έγραψε ότι ο στόχος του ήταν να «ενισχύσει την δημόσια διπλωματία του Ισραήλ και να την κάνει να ταιριάξει στις αλλαγές στους τρόπους κατανάλωσης πληροφορίας».
Το χέρι της κυβέρνησης θα είναι αόρατο στο ξένο κοινό. Ο Daniel Seaman, το στέλεχος που σχεδιάζει αυτήν την προσπάθεια, έγραψε ένα γράμμα στις 5 Αυγούστου σε ένα φορέα που εξουσιοδοτεί τα σχέδια της κυβέρνησης ότι «η ιδέα απαιτεί να μην γίνεται ο ρόλος του κράτους εμφανής και επομένως είναι απαραίτητο οι φοιτητές να διατηρούν μεγάλη ανάμειξη, χωρίς πολιτική σύνδεση ή σχέση».
Σύμφωνα με το πλάνο, οι φοιτητές θα οργανωθούν σε μονάδες σε κάθε πανεπιστήμιο, με ένα αρχηγό  συντονιστή που θα λάβει πλήρη υποτροφία, τρεις συντονιστές γραφείου που θα είναι υπεύθυνοι για τη γλώσσα, τα γραφικά και την έρευνα οι οποίοι θα λάβουν μικρότερες υποτροφίες και φοιτητές που θα ονομάζονται «ακτιβιστές» που θα λάβουν την «ελάχιστη υποτροφία».
Ο βοηθός του κύριου Νετανιάχου είπε ότι τα κύρια θέματα που θα αντιμετωπίζουν οι μονάδες σχετίζονται με πολιτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας, την καταπολέμηση των εκκλήσεων για μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ και καταπολέμηση των προσπαθείων να αμφισβητήσουν την νομιμότητά του Ισραήλ. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι φοιτητές θα δώσουν έμφαση στις δημοκρατικές αξίες του Ισραήλ, την ανεξιθρησκεία και τον πλουραλισμό. (σ.σ. Ότι δηλαδή δεν είχε ούτε στο παρελθόν, ούτε σήμερα και ούτε θα αποκτήσει ποτέ στο μέλλον.)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάκης Αδαμ, «Η σιωνιστική προπαγανδιστική μηχανή κατά του αντισιωνιστικού κινήματος. Ο ρόλος των μυστικών ιντερνετικών ομάδων του HasbaraDepartment», Περιεκτική Δημοκρατία, #22 (2010).
το είδα
oimaskespeftoun.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.