Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η Μέρκελ παζαρεύει το όνομα με τα Σκόπια.




Σκόπια: Η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι εμπλέκεται στις συνομιλίες για το όνομα

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι περιλαμβάνεται στις συνομιλίες για το όνομα, μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, όπως σημειώνει του βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο δημοσίευμα της σκοπιανής ‘Βέστ’.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει κάποια πρόταση για λύση στο πρόβλημα, η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να προκαταλάβει κάποια απόφαση. 
«Αν σας πω την πρόταση πιθανότατα, θα ακολουθήσει διάψευση και από τις δύο πλευρές, ή τουλάχιστον από τη μία. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιλογή αυτή θα είναι απίθανη. Έτσι οι συνομιλίες για το όνομα παραμένουν μυστικές», δήλωσε η Μέρκελ.
Πρόσθεσε ότι υπήρξαν στιγμές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έφεραν αναταραχή στις δύο πλευρές αλλά υπήρξαν και στιγμές κατανόησης.
«Υπήρξαν φορές που οι δύο πλευρές είχαν συγκρουσθεί, αλλά, πιστεύω, τελικά, μπορούμε να βοηθήσουμε. Ωστόσο, εάν τα δύο μέρη βρίσκονται κοντά σε κοινές θέσεις, η βοήθειά μου δεν θα χρειασθεί», είπε η Μέρκελ.
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.