Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ενώ η Διεθνής Κοινότητα παραμένει σιωπηλή,ένας μουσουλμάνος έδωσε τη ζωή του για τους χριστιανούς του Ιράκ


αρ
Το ειδησεογραφικό δίκτυο των Χαλδαίων ankawa.com αποκαλύπτει τη θαρραλέα πράξη μουσουλμάνου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης,του Δρ Μ. Alassali που κατήγγειλε την δίωξη των χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ.Kίνηση που του κόστισε τη ζωή. <!more>
Οι τρομοκράτες δολοφόνησαντον Mahmoud Al-Asali, καθηγητή Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης, επειδή αντιτάχθηκε στον διωγμών των χριστιανών,τις λεηλασίες και το κάψιμο των χριστιανικών χώρων λατρείας από τους ισλαμιστές.

Τίποτα δεν εμποδίζει την τρέλα του “ισλαμικού κράτους” (ή Daash στα αραβικά), το οποίο χθες πήρε τον έλεγχο του συριοκαθολικού μοναστηριού  Mar Benham, κοντά στην πόλη του Qaraqosh. Οι μοναχοί ζούσαν εκεί από τον 4ο αιώνα: “Εξανάγκασαν τους μοναχούς και αρκετές οικογένειες προσφύγων που είχαν βρει καταφύγιο εκεί να φύγουν», λέει ο Fides,ένας Χαλδαίος του Ιράκ. Η πόλη του Κιρκούκ, όπου πολλοί πρόσφυγες είναι Χριστιανοί, επίσης απειλείται από την εισβολή των τζιχαντιστών.
Απέναντι σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις, οι διεθνείς αντιδράσεις παραμένουν διακριτικές.
Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή 20 Ιούλη για να αντιδράσει ο ΟΗΕ σε αυτές τις θηριωδίες με μια δήλωση που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “συστηματικές επιθέσεις εναντίον αμάχων λόγω της εθνοτικής καταγωγής τους ή του θρησκεύματός τους μπορεί να συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας των οποίων οι δράστες πρέπει να απολογηθούν”.
Η Ένωση Τυνήσιων προς στήριξη των εθνικών μειονοτήτων αναφέρθηκε από την πλευρά της σε μια “αναβίωση του Ναζισμού” … Αλλά δεν υπάρχει καμία ανάλογη δήλωση ή κάποια αντίδραση από τις μουσουλμανικές οργανώσεις στη Γαλλία.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε “απερίφραστα το τελεσίγραφο που έδωσε το ισλαμικό κράτος στους Χριστιανούς της Μοσούλης.” Την Τρίτη 22 Ιουλίου, ο βουλευτής Jean-Frédéric Poisson αμφισβήτησε την κυβέρνηση. Αφού περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση των Χριστιανών στη Μοσούλη, έθεσε το εξής ερώτημα: “Τί είδους αποφάσεις σκοπεύει να λάβει η  Γαλλία όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της και  με τί τρόπο η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει τους ιρακινούς χριστιανούς;Ένα ερώτημα που μένει ακόμη αναπάντητο.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.