Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πούτιν: Δεν θα επαναλειτουργήσει η βάση στην Κούβα


Πούτιν: Δεν θα επαναλειτουργήσει η βάση στην Κούβα

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε τις αναφορές για επαναλειτουργία πρώην σοβιετικής κατασκοπευτικής βάσης στην Κούβα.
Όπως μεταδίδει το BBC, σε ομιλία του σε συνδιάσκεψη των χωρών BRICS στη Βραζιλία δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να αντεπεξέλθει στις αμυντικές της ανάγκες και χωρίς τη βάση.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της ρώσικης εφημερίδας «Κομερσάντ» ότι η Ρωσία και η Κούβα συμφώνησαν να ξανανοίξουν τη βάση Λούρντς και μια ρωσική στρατιωτική πηγή είχε επιβεβαιώσει την είδηση λέγοντας στο πρακτορείο Reuters ότι έχει επιτευχθεί μία συμφωνία-πλαίσιο.
Η βάση, που βρίσκεται κοντά στην Αβάνα, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1967 και χρησιμοποιείτο από τους Σοβιετικούς για κατασκοπεία εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Το 2001 ο Πούτιν έκλεισε τη βάση για οικονομικούς λόγους.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.