Σελίδες

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τέρμα. Δεν υπάρχει αντιμνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα. Πλάκα κάνουν.



Του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Μετά τα όσα σχετικά ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο εδώ, σιγά-σιγά διαπιστώνω ότι όλα τα κόμματα της δήθεν “αντιμνημονιακής” αντιπολίτευσης πρεσβεύουν μόνο σε μια συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη “μικρή” ΔΕΗ συλλέγοντας 120 υπογραφές με σκοπό να προκαλέσουν δημοψήφισμα.
Για να  προκηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοψήφισμα με αυτό το τρόπο απαιτούνται 181 τουλάχιστον υπογραφές…!
Αυτό φυσικά είναι αδύνατο να συμβεί. Τότε πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Γιατί τα γατάκια έκαναν τόσες περασάδες στα κανάλια και μίλαγαν για δημοψήφισμα, αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει με τίποτα; Πλάκα στον Ελληνικό λαό έκαναν; Δεν έχουν καθόλου τσίπα επάνω τους;

Το αστείο είναι ότι τα κόμματα της “αντιπολίτευσης” πρόκειται να υποβάλλουν 3 προτάσεις που θα πρέπει να έχουν ομοιότητες ώστε να προκύψει πρόταση δημοψηφίσματος στο κοινό κομμάτι τους. Τρέχα- γυρευόπουλε… Οι 181 ψήφοι απο πού θα έλθουν; Δεν μπορούσαν τουλάχιστο να καταλήξουν σε μια πρόταση;
Είναι προφανές ότι η “αντιπολίτευση” συνεχίζει να λειτουργεί συστημικά όλα τα μνημονιακά χρόνια, δίνοντας για όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν μια κατ’επίφαση σωστή λειτουργία του πολιτεύματος. Αποτελούν δηλαδή την πατερίτσα του συστήματος, μη εξαιρουμένης και της ΧΑ. Αυτό είναι κάτι που δεν λέω πρώτη φορά. Όλα τα κόμματα είναι μια παρέα, μόνο που αυτή τη φορά αυτό το γεγονός φανερώνεται απο μόνο του!
Όσο περνάει ο καιρός αυτό που συμβαίνει θυμίζει το πραξικόπημα της Χούντας. Εντύπωση προκαλεί, ότι η “αντιπολίτευση” δεν θέλει να δημιουργήσει κανένα πολιτειακό πρόβλημα στη μνημονιακή κυβέρνηση λές και τα έχουν βρεί μεταξύ τους απο χρόνια και απλά αλλάζουν καρέκλες κάθε εκλογές, αφού κάθε φορά τα συγκοινωνούντα δοχεία λειτουργούν ανάμεσα στο κόμματα χωρίς καμμία ηθική αναστολή. Mετά τον όρο “αντιμνημονιακός” βουλευτής δημιουργήθηκε και ο όρος “εφεξής αντιμνημονιακός” βουλευτής.
Το θέμα της “μικρής” ΔΕΗ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να δημιουργηθεί πολιτειακή ανωμαλία σε όλη την αντιπολίτευση, που θα οδηγήσει σε εκλογές. To άρθρο 44 παρ.2 του συντάγματος αναφέρει ότι δημοψήφισμα μπορεί να προκληθεί ακόμη και με 151 ψήφους, αν το θέμα εισαχθεί στη Βουλή σαν Εθνικό. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια ασάφεια στο άρθρο αυτό που σίγουρα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτειακή ανωμαλία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου (εννοεί, προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας).
ΙΣΟΣΥΝΑΜΑ
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών.
Εκτός αυτού όμως και η παραίτηση όλων των βουλευτών της “αντιμνημονιακής” αντιπολίτευσης θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτειακό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε εκλογές. Δεν ξέρω αν  θα υπάρξει καλύτερα ευκαιρία για να συμβεί αυτό.
Αν δεν υπάρξουν εκλογές με αυτή την ευκαιρία, τότε θα χρησιμοποιώ εφεξής τον όρο “Oκτακομματική Xούντα” και θα αφορά όλα τα κόμματα μαζί. Τόσα χρόνια αρκετή υπομονή έκανα.
H Οκτακομματική Χούντα δεν θέλει εκλογές. Τί δεν καταλαβαίνετε;

zcode-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.