Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

“Είμαστε όλοι χριστιανοί” δηλώνει στο δελτίο ειδήσεων του Λιβάνου μια δημοσιογράφος


10489760_324686561031286_4570525501879542387_n

Η φράση” είμαστε όλοι Ναζαραίοι” γίνεται σιγά σιγά ένα σημάδι αναγνώρισης,ένα σύμβολο υπερηφάνειας και ένα δείγμα αλληλεγγύης προς τους χριστιανούς του Ιράκ.

Το σύμβολο “Ν “που χρησιμοποιήθηκε από τους ισλαμιστές για να στιγματίσει τα σπίτια των χριστιανών του Ιράκ,προβάλεται για μια ακόμη φορά στην τηλεόραση του Λιβάνου από μια θαρραλέα δημοσιογράφο,την Dima Sadeq που είναι παρουσιάστρια ειδήσεων στο τηλεοπτικό κανάλι LBCI.Η δημοσιογράφος εμφανίστηκε στην οθόνη φορώντας μια μπλούζα με το ολόγραμμα “Ν” που είναι το σύμβολο των χριστιανών του Ιράκ.

topic
“Από την Μοσσούλη μέχρι την Βυρηττό είμαστε όλοι χριστιανοί” δήλωσε η τολμηρή γυναίκα αμέσως πριν ξεκινήσει το δελτίο ειδήσεων.Αποτελούμε όλοι μας στόχο και μας απειλούν με ένα σπαθί ή μας δείχνουν με το δάχτυλo.Και όλα αυτά γιατί;επειδή είμαστε διαφορετικοί όσον αφορά την καταγωγή μας,την θρησκεία μας,το χρώμα του δέρματός μας… Είμαστε όλοι μας στόχος  ψυχασθενών δολοφόνων που μας διώκουν σε αυτούς τους καιρούς της τρέλας”δεν δίστασε να πει μπροστά στην κάμερα.
Πριν από την αυτή την κίνηση αλληλεγγύης προς τους χριστιανούς του Ιράκ,μια ακόμη διάσημη ιρακινή δημοσιογράφος,η Dalia al-Aqidi,είχε επίσης δηλώσει στην ιρακινή τηλεόραση “είμαστε όλοι μας χριστιανοί” ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Χαλδαίους της Μοσσούλης.

topic (1)Πηγή:Aleteia
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.