Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μουσουλμάνοι της Βαγδάτης δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους χριστιανούς του Ιράκ

musulmans

Χθες στη Βαγδάτη,το βράδυ της Κυριακής προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Χλαδαίων,συγκεντρώθηκε μια μουσουλμανική ομάδα ως ένδειξη στήριξης και αλληλεγγύης προς τους ιρακινούς χριστιανούς που υφίστανται απίστευτες διώξεις ιδίως στη Μοσούλη,από το λεγόμενο ισλαμικό κράτος. <!more>Πολλοί από αυτούς τους μουσουλμάνους, άνδρες και γυναίκες φορούσαν ένα μικρό πλακάτ που έλεγε στα αραβικά “Είμαι ένας ιρακινός Χριστιανός.
”Οι Χριστιανοί που έφυγαν από τη θεία λειτουργία ήταν πολύ συγκινημένοι από αυτή τη χειρονομία και τραγούδησαν μαζί με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες τους,τον εθνικό ύμνο. Ο Πατριάρχης των Χαλδαίων,Raphael Louis Sako,τους ευχαρίστησε θερμά: “Αυτό μας δίνει ελπίδα για ένα νέο Ιράκ. Νομίζω ότι ιδιαίτερα η νεολαίας έχει το καθήκον και την υποχρέωση να αλλάξει την κατάσταση των πραγμάτων.Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Μοσούλη, ο πατριάρχης είπε: «Είναι ντροπή και έγκλημα να διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και να δημεύουν τις περιουσίες τους, επειδή είναι« διαφορετικοί », επειδή είναι Χριστιανοί. Είμαστε όλοι ίσοι σε αξιοπρέπεια,είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας χώρας. Πρέπει να ενωθούμε για να δημιουργήσουμε ένα νέο Ιράκ. Σας ευχαριστώ όλους σας, υπάρχει ακόμα ελπίδα. “
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.