Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Έρογλου: «Δεν υπογράφω λύση που οδηγεί σε συνθήκες προ ’74″. Και ακόμα υπάρχουν γίδια που πιστεύουν σε λύσεις.


Έρογλου: «Δεν υπογράφω λύση που οδηγεί σε συνθήκες προ ’74″

Δεν θα υπογράψει μια συμφωνία λύσης που θα οδηγήσει τους Τουρκοκύπριους πίσω στις συνθήκες που επικρατούσαν προ του 1974, είπε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ενημερώνοντας το κοινοτικό συμβούλιο το οποίο αποτελείται από οργανώσεις και συντεχνίες για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου είπε ότι τον επόμενο μήνα θα έχει συνάντηση με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και σημείωσε ότι ο ΓΓ θα διορίσει στο άμεσο μέλλον τον ειδικό του σύμβουλο.

Υποστήριξε ότι λόγω της προσέγγισης της ε/κ πλευράς υπάρχουν δυσκολίες κατά τους τελευταίους έξι μήνες και ότι το κύριο πρόβλημα είναι ο μη σεβασμός από ε/κ πλευράς των συγκλίσεων που είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν.
Ο κ. Ερογλου επέκρινε τη διεθνή κοινότητα ότι αγνοεί την “αδιάλλακτη” στάση της ε/κ πλευράς και ότι την υποστηρίζει μερικές φορές και πρόσθεσε ότι κουράστηκαν από τη συνέχιση των ίδιων διαδικασιών.
Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι οι Τ/κ έχουν το δικό τους “κράτος” και θα συνεχίσουν να το διατηρούν αν δεν υπάρξει λύση.
Η ε/κ πλευρά, ισχυρίστηκε, επίσης, έχει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις που δεν συνάδουν με τις παραμέτρους των ΗΕ και είπε ότι για να είναι ο “νέος συνεταιρισμός” βιώσιμος όχι μόνο οι Τ/κ αλλά και άλλες δυνάμεις δεν θα πρέπει να επιτρέψουν τέτοιες προσεγγίσεις.
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Ερογλου είπε ότι δεν αποδέχονται προϋποθέσεις και ότι χρειάζεται κουράγιο και πολιτική βούληση για τη λύση του προβλήματος.
Αν η ε/κ πλευρά, συνέχισε, είναι έτοιμη να δείξει πολιτική βούληση, η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να αρχίσει τη διαδικασία του πάρε-δώσε το Σεπτέμβριο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία με πολεμρή συνάντηση με τη συμμετοχή της Τουρκίας και των άλλων εγγυητριών και να διενεργήσει δύο ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα.
Υπενθύμισε ότι παρουσίασαν οδικό χάρτη και είπε ότι αν οι διεθνείς παίκτες είναι ειλικρινείς για το ότι θέλουν αποτέλεσμα από τη διαδικασία θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ε/κ πλευρά να συζητήσει τον οδικό χάρτη.
ΚΥΠΕ
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.