Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

«Κίεβο, ξεσηκώσου» – Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την αποπομπή του μακελάρη Ποροσένκο (φωτογραφίες)


«Κίεβο, ξεσηκώσου» – Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την αποπομπή του μακελάρη Ποροσένκο (φωτογραφίες)

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο και του υπουργού Άμυνας, κατηγορώντας τους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά της χώρας.
Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων μητέρες και σύζυγοι των στρατιωτών που πολεμούν στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ, απέκλεισαν την κυκλοφορία σε μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, τη λεωφόρο Vozdukhoflotsky.

Εκτός από την αποπομπή του Ποροσένκο, οι Ουκρανοί διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού άμυνας Valery Geletey και όλων των ανώτερων στρατιωτικών διοικητών της αποκαλούμενης «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» του Κιέβου στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
κιεβο
Αρκετές ώρες αργότερα, η κίνηση στον κεντρικό δρόμο της ουκρανικής πρωτεύουσας, τη λεωφόρο Khreshchatyk, είχε επίσης παραλύσει από διαδηλωτές που φώναζαν:  Κίεβο, ξεσηκώσου!
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, οι διαδηλωτές κάλεσαν όλους τους κατοίκους του Κιέβου να βγουν στους δρόμους ενάντια της δολοφονικής χούντας.
«Σώστε τους συζύγους μας», έγραφαν τα πανό που κρατούσαν σύζυγοι των στρατιωτών που συμμετέχουν στην «γενοκτονία» των ρωσόφωνων, απαιτώντας την επιστροφή τους.
κιεβο2
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.