Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΛΑΜΑ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

???????????????????????????????

το ορφανό κι η τροφός
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ένα μωρό που δεν έχει κλείσει ούτε τους 2 μήνες ζωής βιώνει το δράμα της φυλής του της κουρδόφωνης μειονότητας των Yazidis του Ιράκ . Το όνομά του είναι Lorîn… Η μητέρα του όπως και χιλιάδες άλλες δολοφονήθηκαν από την Ιsis.Ο πατέρας του είναι από τους πρώτους που φέρονται ως εξαφανισθέντες όταν πρωτοεκδηλώθηκε η επίθεση.Η ιστορία του είναι μία από τις πάμπολλες ανάλογες που διαδραματίζονται στα βουνά του Sinjar.
???????????????????????????????
Ένας κούρδος υπεύθυνος στο συνοριακό πέρασμα με Συρία στο Fishkabour δήλωσε ότι 30.000 άτομα πέρασαν στη Συρία έχοντας διαφύγει μέσα από τα βουνά. “Οι κουρδικές δυνάμεις κατόρθωσαν να φυγαδεύσουν στη Συρία 30000 Yazidis στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα ” ανέφερε ο Shawkat Barbahari.Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Sinjar την εγκατέλειψαν μετά την κατάκτησή της από τους τζαχαντιστές.28-sirnak-getty
” Δεν ξέρουμε πόσοι ακόμη είναι στα βουνά ” πρόσθεσε ο Shawkat Barbahari.
Ο ιρακινός Υπουργός των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mohamed Chia al Soudani δήλωσε στο Reuters ότι οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους δολοφόνησαν τουλάχιστον 500 μέλη αυτής της κουρδόφωνης μειονότητας του Ιράκ από την αρχή της επίθεσή ςτους στον Βορρά. Οι Yézidis θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους ενώ ανέφερε ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές “έθαψαν ζωντανά κάποια από τα θύματά τους εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά”.Ενώ πρόσθεσε ότι περίπου 300 γυναίκες τις απήγαγαν για να τις προωθήσουν σε σκλαβοπάζαρα. (Independent , huffingtonpost,firatnews10/08/2014 )
To Iσλαμικό Κράτος απειλεί να σκοτώσει 300 και πλέον  Κούρδους   αν δεν ασπαστούν το ισλάμ σύμφωνα με τα μίντια. Οι τζιχαντιστές περικύκλωσαν πολλά χωριά στο Βορρά όπου κατοικεί η μειονότητα. (la voix de la russie)
ΒΙΝΤΕΟ από την μεγάλη έξοδο μέσα από τα βουνά

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.