Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Οι Κοσοβάροι συνεχίζουν να πηγαίνουν στη Συρία παρά τις απαγορεύσεις




Σκοτώθηκε και άλλος Αλβανός στη Συρία
Αύγουστος 27, 2014.
Πρίστινα-Κοσσυφοπέδιο.
Παρά τις απαγορεύσεις και τις προειδοποιήσεις για υψηλές ποινές, οι νέοι Κοσοβάροι (Αλβανοί) εξακολουθούν να προσβλέπουν για τζιχάντ στη Συρία και το Ιράκ.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, δεν επέτρεψε στο αεροδρόμιο της Πρίστινα να ταξιδεύσουν προς την Τουρκία τον Γκράμος Τζαμπάνι από το χωρό Μιλόσεβο της Όμπιλιτς, επειδή είχαν βάσιμες υπόνοιες ότι ο τελικός προορισμός του Κοσοβάρου με βελγική υπηκοότητα ήταν η Συρία, να ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.
Ο ίδιος είχε μαζί του έγγραφο υλικό που εκδήλωνε τη συμπάθειά του. Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενός μηνός.
Ο πατέρας του, ο Ίστρεφ, προέτρεψε τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να απελευθερώσουν το γιο του, που δήλωσε ότι δεν είχε επαφές με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά προγραμμάτιζε να μεταβεί στο Βέλγιο.
Στο αεροδρόμιο της Πρίστινα συνελήφθη, ακόμη, ένας δεκαεξάχρονος από τη Βυτίνα που παραδέχθηκε ότι πήγαινε στην Τουρκία, όπου τον περίμεναν άλλα άτομα για να μεταφερθούν στη Συρία. Ο νεαρός ήταν χωρίς γονείς, ζούσε με τη γιαγιά και τη μικρή αδελφή του σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, όπως γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των 
Σκοπίων.
Σκοτώθηκε και άλλος Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο

Η τηλεόραση ‘Άλφα’ των Σκοπίων ανέφερε ότι ένα ακόμη νέος άνδρας από το Κοσσυφοπέδιο έχασε τη ζωή του στη Συρία πολεμώντας για τζιχάντ με το Ισλαμικό Κράτος. 
Πρόκειται για τον Μ.Λ. από το Σκεντεράι (πρώην Σέρμπιτσα), ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών Κοσοβάρων Αλβανών σε 38, αν και πιστεύεται ότι ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.