Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Σε εισαγωγές από Βραζιλία συμφώνησε η Ρωσία – Χαμένα τα έχουν στις Βρυξέλλες

putin_mpala


Σχόλιο ΛΦ: Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι αυτά τα χρήματα τα οποία θα χάσουν οι παραγωγοί φέτος και μπορεί να αποζημιωθούν από την ΕΕ (βρήκαν την λύση πάλι οι τιτανομέγιστοι πολιτικοί μας), θα είναι χαμένα και από τις επόμενες χρονιές. Η ρωσική αγορά θα κλείσει για πάντα αν δεν αλλάξει η πολιτική του σαμαροβενιζέλου...

Βραζιλιάνικη μπάλα παίζει ο Πούτιν…
Άμεσα δόθηκε έγκριση εξαγωγής κρέατος στην Ρωσία για 90 μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της Βραζιλίας, ενώ η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των πωλήσεων και σε καλαμπόκι και σόγια.

Έτσι απαντάει η Ρωσία σε όσους θεωρούν ότι έχει απόλυτη ανάγκη την Ευρώπη. Το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία είναι δε η μεγάλη ευκαιρία της βραζιλιάνικης γεωργίας και κτηνοτροφίας, όπως σημειώνει το Reuters.
Νέες μεγάλες μονάδες εκτροφής βοδιών, κοτόπουλων και χοίρων πήραν το «πράσινο φως» για συνεργασία με την Μόσχα και το ίδιο επιδιώκεται και στα δημητριακά.
Οι Ρώσοι προχωρούν σε αντίποινα για την στάση της Δύσης στην Ουκρανία, «επιδεικνύοντας» και την παρουσία του Σνόουντεν στο έδαφός τους, του ανθρώπου που ξεσκέπασε το αμερικανικό σύστημα παρακολουθήσεων σε όλο τον πλανήτη.
Η Βραζιλία έχει και αυτή λόγους να «στείλει μηνύματα» στην Ουάσιγκτον, καθώς η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ ήταν μεταξύ των πολιτικών ηγετών τους οποίους παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ.
Και το μήνυμα συνοδεύεται και από… τρόφιμα, καθώς η Βραζιλία είναι ο πρώτος παγκοσμίως εξαγωγέας βοδινού, πουλερικών και σόγιας, ενώ το έδαφός της διαθέτει τέτοιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που την καθιστά μοναδική στην δυνατότητα κάθετης αύξησης της παραγωγής.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.